1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemi

Junkohallin puuttuminen vähentää harrastamista ja rapauttaa seurojen taloutta – jalkapallolijat taistelevat harrastuspaikkansa puolesta

Meri-Lapin jalkapalloväestä koottu lähetystö tapasi torstai-iltana Kemin päättäjiä.

Kemi
Kemin Junkohalli lytyssä repeämän seurauksena.
Ilman Junkohallia seurat eivät voi järjestää isoja turnauksia, mikä rapauttaa niiden taloutta.Minna Aula / Yle

Meri-Lapin jalkapalloväki haluaisi Junkohalli-asiaan nopean päätöksen.

Seura-aktiiveista, valmentajista, vanhemmista ja pelaajista koottu lähetystö tapasi torstai-iltana Kemin päättäjiä.

Lähetystössä mukana olleen Kemin Palloseuran junioripäällikkö Esa Savolaisen mukaan päättäjien tietoon tuotiin se, mitä harjoituspaikan puuttuminen lajin harrastamiselle merkitsee.

– Kaupungissa ei ole korvaavia tiloja Junkohallille. Koulujen liikuntasaleihin seurat ovat saaneet vain vähäisiä vuoroja ja epäsopiviin aikoihin. Esimerkiksi Tornion Lappiahallin vuorot ovat niin myöhään, että pienimmät juniorit eivät treeneihin voi osallistua, Savolainen kertoo.

Savolaisen mukaan kehnot harjoitusolosuhteet ovat aiheuttaneet sen, että junioreiden harrastajamäärät ovat tippuneet. Hallin puuttumisella on iso vaikutus myös seurojen talouteen.

– Me ei pystytä nyt järjestämään junioriturnauksia, mikä on ollut meille tärkeä tulonlähde. Meidän tuloista on kolmasosa pois, mikä tarkoittaa sitä, että olemme joutuneet luopumaan kokoaikaisesta työntekijästä, Savolainen sanoo.

Apu alueellisesta monitoimihallista?

Savolainen kertoo, että lähetystö peräänkuulutti tapaamisessa Kemin kaupungin vastuuta liikuntapaikkojen järjestämisestä kuntalaisilleen.

Yhdeksi vaihtoehdoksi tapaamisessa nousi alueellinen, monen kunnan yhteinen monitoimihalli. Sen toteutuminen on kuitenkin epävarmaa ja vielä kaukana tulevaisuudessa.

– Ainoa nopea ratkaisu tilanteeseen olisi se, että kaupunki ja Junkohalliyhtiö pääsisivät sopimukseen Junkohallin tulevaisuudesta, Savolainen toteaa.

Junkohallin tulevaisuuden puolesta kerätään myös nimiä nettiadressiin. Vetoomuksessa vaaditaan, että Kemin kaupunki kuuntelee jalkapallon harrastajia ja tekee toimenpiteitä, jotta halli saataisiin käyttöön vielä tämän talven aikana.

Adressin on tähän mennessä allekirjoittanut 580 henkilöä.

Aiheesta lisää:

Kemin kaupunki on vetäytymässä Junkohallin nykyisestä ostopalvelusopimuksesta

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi