Yksi Suomen suosituimmista uimahalleista on vanhus, jonka peruskorjauksesta on jo 20 vuotta – "Siitä voi päätellä, missä kunnossa halli on"

Osin jo yli 45 vuotta vanha halli kaipaa kipeästi laajaa peruskorjausta tai purkua ja uuden rakentamista.

uimahallit
Oulun Raksilan uimahallin edusta kuvattuna tammikuussa 2020
Oulun uimahalli Raksilassa on Suomen suurimpia uimahalleja. Hallin palveluihin kuuluvat allasosaston lisäksi kuntosali, liikuntasali, judo- ja nyrkkeilysalit. Toisessa kerroksessa toimii kahvio, kokoustilat sekä liikuntaneuvontapiste.Päivi Seeskorpi / Yle

Raksilan uimahallin tulevaisuudesta odotetaan Oulussa edelleen lopullisia päätöksiä. Hallista on jo tehty noin 600-sivuinen tutkimusraportti ja selvityksiä jatketaan vielä tänä vuonna.

Se osataan ja voidaan sanoja jo nyt, että osin yli 45 vuotta vanha halli kaipaa kipeästi laajaa peruskorjausta tai purkua ja uuden rakentamista. Hallin edellinen peruskorjaus ajoittui vuosituhannen vaihteeseen, kertoo kaupungin liikuntapalvelujen isännöitsijä Jari Leviäkangas.

– Suomalaisen uimahallin keski-ikä on noin 25 vuotta, ja meidän peruskorjauksestakin on aikaa jo 20 vuotta. Siitä voi jokainen päätellä missä kunnossa halli on.

Raksilan uimahalli on edelleen kovassa käytössä ja kerää vuosittain yli puoli miljoonaa kävijää. Kuntoselvitysten perusteella vanhassa hallissa voidaan polskutella vielä kolmesta viiteen vuotta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)