Valtiovarainministeriö: Kolari ei saa Kittilältä osaa Ylläsjärven kylästä

Valtiovarainministeriön päätöksestä voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

kylät
Maisema Ylläsjärveltä
Maisema Ylläsjärveltä.Tuovi Palomaa

Valtiovarainministeriö on hylännyt Kolarin kunnan esityksen Ylläsjärven kylän Kittilän kunnan puoleisen osan siirtämisestä osaksi Kolaria.

Koska Kittilän kunta vastustaa esitystä, olisi se voitu valtiovarainministeriön mukaan hyväksyä jos muutos on Kittilän kannalta vähäinen tai alueen kehittäminen edellyttää muutosta eikä muutos merkittävästi heikennä Kittilän toimintakykyä ja edellytyksiä palvelujen järjestämiseen ja rahoitukseen.

Kittilän kunta arvioi, että siltä jäisi saamatta noin 90 000 euroa kunnallisverotuloja ja 20 000 euroa kiinteistöverotuloja (vuoden 2014 verotustietojen perusteella). Siirrettäväksi esitetyllä alueella on 11 ympärivuotisesti asuttua rakennusta ja 28 vapaa-ajan asuinrakennusta. Vakinaisia asukkaita alueella on 30.

Valtiovarainministeriön kokonaisarvion perusteella muutosta ei voida pitää vähäisenä Kittilän kunnalle eikä alueen kehittäminen edellytä kuntajaon muuttamista. Valtiovarainministeriön mukaan vaikutukset olisivat myös vähäistä suuremmat. Se on ottanut huomioon myös sen, että useat Ylläsjärven Kittilän puolen asukkaat ja maanomistajat vastustavat esitystä.

Valtiovarainministeriön mukaan muutoksen kohteena olevat kunnat ja niiden jäsenet saavat valittaa päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saattamisesta.

Lue lisää:

Kittilä vastustaa kuntarajan siirtoa Ylläksellä – Kolari haluaisi rajalla olevan kylän kokonaan itselleen

Kolari haluaisi Ylläsjärven rajamuutoksen jo ensi vuoden alusta – Kittilä ei tahdo luopua ylläsjärveläisistään

Puolet kylästä naapurikuntaan? – Ylläsjärven puolikkaan liittäminen Kolariin voi olla vaikeaa

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).