1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nopeusrajoitukset

Oulussa selvitetään moottoritien meluhaittoja, jotta voidaan päättää sopivista nopeusrajoituksista

Oulun moottoritiellä käytetään muuttuvia ja kiinteitä nopeusrajoituksia. Tulevista nopeuksista ei vielä ole päätöksiä.

Nopeusrajoitukset
Oulun Pohjantien liikenneruuhkia aamulla.
Uusi liikennetelematiikka ja muuttuvat nopeusrajoitukset mahdollistavat nopeuksien mahdollisen noston Pohjantien vanhalla osuudella. Oulusta pohjoiseen tulevalle uudelle moottoritielle tulee kiinteä nopeusrajoitus, jota ei ole vielä päätetty. Arkistokuva.Timo Nykyri / Yle

Oulun moottoritien nopeusrajoituksiin liittyen tehdään kattavaa meluselvitystä. Mallinnustyöt on tarkoitus saada valmiiksi lähiviikkoina. Työn jälkeen arvioidaan, voidaanko kesänopeuksia nostaa moottoritiellä 120 kilometriin tunnissa.

Melun lisäksi nopeusrajoituksiin vaikuttaa myös moni muu tekijä, joten koko moottoritien kattavaa korotettua nopeusrajoitusta ei ole tulossa, se tiedetään jo nyt.

Uusi liikennetelematiikka ja muuttuvat nopeusrajoitukset mahdollistavat kuitenkin nopeuden noston osittain vanhalla osuudella.

Uudella pohjoisella jatko-osuudella ei vastaavaa teknologiaa ole käytössä, minkä takia muuttuvia rajoituksia ei voida käyttää. Uudelle moottoritielle tulee kiinteä nopeusrajoitus, jota ei vielä ole päätetty.

Moottoritien jatko-osuudella on nyt 80 km/h -rajoitus, jota voidaan korottaa aikaisintaan vasta ensi kesänä tehtävien päällystys- ja viimeistelytöiden jälkeen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)