Hämeessä järjestetään kesällä uusi avoimien ovien päivä

Tapahtumalla ei ole erillistä järjestäjää, vaan se on ravintolapäivän ja siivouspäivän kaltainen yhteisöllisesti toteutettava päivä.

Avoimet ovet
Punainen, kiinalaistyyppinen paviljonki lammen rannalla puutarhassa
Hauhon Alvettulassa sijaitsevaan kiinalaiseen puutarhaan on voinut tutustua muun muassa Avoimet kylät tapahtuman aikana.Tiina Kokko / Yle

Häme saa uuden yhteisen tapahtumapäivän heinäkuulle. Ajatus Hämeen omasta avoimien ovien päivästä syntyi Hämeenlinnan seudun yhdistysten ja kuntien SILTA-yhteistyöverkostossa. Tapahtumalle on luotu jo koko Hämeen kattava sivusto (siirryt toiseen palveluun).

Tavoitteena on, että Poikkea meille! -päivä avaa ovia ja portteja mielenkiintoisiin vanhoihin rakennuksiin ja persoonallisiin puutarhoihin. Tapahtumapäivänä voi järjestää pop up -kahvilan omalla pihalla tai kokata kylälounaan kylätalolla. Kutsuja määrittelee itse tapahtumansa sisällön ja kellonajat, jolloin vieraat ovat tervetulleita.

Kanta-Hämeen ensimmäinen Poikkea meille! -päivä järjestetään 5. heinäkuuta, jolloin järjestetään myös valtakunnallinen Avoimet puutarhat -päivä.