1. yle.fi
  2. Uutiset

Jalkapalloilijatkin palasivat ulkokentille keskellä talvea

Poikkeuksellisen lämmin talvisää on mahdollistanut muun muassa golfin ja jalkapallon pelaamisen ulkona tammikuussa.

jalkapallo
Seinäjoen Jalkapallokerhon pelaaja nurmella omasp-stadionilla.
ArkistokuvaAnri Koski / Yle

Lauha tammikuu on mahdollistanut monien kesälajien harjoittamisen ulkona. Melko poikkeuksellista on se, että Seinäjoen Jalkapallokerhon U20-joukkue harjoitteli torstai-iltana OmaSP Stadionin ulkokentällä.

Edellisinä talvina stadionia on käytetty muun muassa ampumahiihtokisojen tarpeisiin tähän aikaan vuodesta. Viime talvena stadionin jalkapallokäytössä oli neljän kuukauden tauko ja ulkokentälle palattiin vasta maaliskuulla.

Kenttä on hyvässä kunnossa, eikä lunta tai jäätä nurmen päällä ollut.

– Ei tarvinnut kuin harjata kenttä ja laittaa valot päälle, kertoo SJK:n mediavastaava Lari Paski.

Miksi ei Vaasassakin?

Vaasassa puolestaan kummastellaan, miksi Elisa-stadion seisoo käyttämättömänä. Asiasta on käyty keskustelua sosiaalisessa mediassa.

VPS Junioreiden toiminnanjohtaja Joni Keturi sai keskustelua aikaan Twitterissä pari päivää sitten:

Stadionia hallinnoivan Vaasanseudun Areenat -kuntayhtymän mukaan halukkaille vuoroja stadionilta kyllä järjestyisi. Eri asia on se, voidaanko sovittuja sisävuoroja jättää käyttämättä ja paljonko niiden muuttaminen maksaa.

– Seuroilla on jo syksyllä tehtyjä sopimuksia vuoroista mm. Fennia-areenalla ja Botniahallilla, eikä niitä helposti muuteta. Jos halukkaita ilmaantuu, ilman muuta pystytään vuoroja järjestämään nopeasti Elisalle. Sää voi tammikuussa vaihtua nopeasti kovaksi pakkaseksi, siksi on päätetty pitää kiinni talvet, toteaa Vaasanseudun Areenat Oy:n johtaja Michael Lyyski.

Edustus pelaa ja harjoittelee sisällä

Vaasassa kuntayhtymä on aiemmin tehnyt päätöksen, että stadion pidetään talvikuukaudet kiinni, eikä keinonurmikenttää lämmitetä kovien kustannusten takia. Mikäli talvista tulee pysyvästi näin lämpimiä, asiaa harkitaan uudelleen. Tällä hetkellä kentän lämmitystä ei toki edes tarvita lauhan sään ja lumettomuuden takia.

Seinäjoella stadionin omistaa SJK-konserni, joten vuorojen muuttaminen konsernin sisällä on yksinkertaisempaa. Seurassa arvioidaan, että ulkokentän käyttö jatkuu ensi viikollakin, mikäli sää sallii. SJK:n edustusjoukkue tuskin kuitenkaan siirtyy sisähallista ulos harjoittelemaan.

Lauantaina pelattava kauden ensimmäinen harjoitusottelu SJK-VPS pelataan sisällä Wallsport Areenalla.

Lue seuraavaksi