Leo-Pekka Tähti jo yhdeksännen kerran Porin vuoden urheilija

Maailman nopein pyörätuolikelaaja sai eniten ääniä myös yleisöäänestyksessä.

Leo-Pekka Tähti
Tähti
Leo-Pekka Tähti on pysynyt huipulla jo yli vuosikymmenen ajan. Vuoden 2008 paralympialaisissa hän voitti kultaa T54-luokan 100 metrillä.EPA

Pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti valittiin jo yhdeksännen kerran Porin vuoden urheilijaksi.

Porin Tarmoa edustava maailman nopein pyörätuolikelaaja sai Porin Urheilutoimittajain kerhon äänestyksessä 173 pistettä ja 11 ykkössijaa. Äänestäjiä oli 25.

Aiemmat ykkössijat Tähti on saanut vuosina 2004, 2008, 2009, 2011, 2012, 2016, 2017 ja 2018. Vuodesta 1964 järjestetyssä valinnassa toiseksi eniten ykkössijoja on painonnostaja Kaarlo Kangasniemellä ja jousiampuja Kyösti Laasosella, molemmilla kuusi.

Pitkän uran paraurheilun keulakuvana tehnyt Tähti myönsi aikoinaan hieman haaveilleensakin siitä, että hänestä tulisi joskus Porin kaikkien aikojen menestynein urheilija. Nyt kun hän on sitä, hän myöntää, että tilaa alkaisi olla jo muillekin.

– Valinta tietenkin tuntuu silti hyvältä. Kaudesta jäi mieleen tasaisuus. Se on urallani poikkeuksellista, että satasella tuli useita alle 14 sekunnin alituksia, Tähti sanoo tiedotteessa.

Toiseksi tuli niin ikään Porin Tarmon maantiepyöräilijä Lotta Henttala (ent. Lepistö) 78 pisteellä. Kolmanneksi äänestettiin Leijonissa keväällä 2019 jääkiekon MM-kultaa voittanut porilaistrio Oliwer Kaski-Juho Lammikko-Niko Ojamäki 75 pisteellä.

Vuoden nuori urheilija on judoka

Porin vuoden nuoreksi urheilijaksi äänestettiin judoka Pihla Salonen.

Porin Judoseura Fudoshinia edustava 16-vuotias Salonen voitti Suomen mestaruuden kahdessa eri ikäluokassa ja haki useita mitaleita kansainvälisistä turnauksista. Hän todisti lahjakkuuttaan myös aikuisten Euroopan avoimen olympiaturnauksen kypsillä otteillaan, joilla irtosi voittoja nimekkäistä vastustajista sekä turnauksen kakkossija.

Perinteisen Martti Laippala -palkinnon porilaisen urheilun hyväksi tehdystä Porin urheilutoimittajain kerho myönsi Erkki Väkiparralle. Väkipartaa voi sanoa Mr. Narukeräksi, sillä hän on toiminut jääpalloseuran vastuunkantajana ja kehittäjänä eri tehtävissä lähes 40 vuotta.

Leo-Pekka Tähden saavutukset lämmittivät myös yleisöä. Tähti oli ykkönen porilaisen urheiluvuoden 2019 Huipulla-teko -yleisöäänestyksessä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus