Rovaniemen Valionrannan kaava valmistuu tänä keväänä?

Meillä on halu ja valmius aloittaa työt heti, kun kaava on lainvoimainen, sanoo Lapland Hotelsin toimitusjohtaja.

matkailu
Alustavan suunnitelman mukaan Valionrannan hotellikompleksi näyttäisi tältä.
Havainnekuva alustavasta suunnitelmasta Valionrannan hotelliksi.Aihio Arkkitehdit Oy

RovaniemiRovaniemen Valionrannan kylpylän ja kongressihotellin kaavan odotetaan valmistuvan tänä keväänä, sanoo Lapland Hotels -ketjun toimitusjohtaja Ari Vuorentausta. Rovaniemen kaupunki ja Lapland Hotels ovat parhaillaan valmistelemassa kaavaa entisen meijerin tontille Kemijoen rannalle.

– Meidän suunnittelija ja kaupungin virkamiehet ovat työstämässä yhteistä pohjaratkaisua, jonka pohjalta kaavaa lähdetään viemään eteenpäin.

Kaavan valmistuttua siitä päättää Rovaniemen kaupunginvaltuusto.

Kaavan tekeminen on kestänyt odotettua pidempään. Vuorentaustan mukaan syitä siihen on useita.

– Kaupungin kaavoituspuolella on tullut henkilövaihdoksia, ja se on osaltaan hidastanut. Yleensäkin nämä prosessit tahtovat viedä aikaa.

Rakentaminen veisi vuosia

Toimitusjohtajan mukaan yhtiö ja kaupungin virkamiehet keskustelevat muun muassa alueen rakennusoikeuksista ja niiden määristä sekä siitä, mitä kaikkea tontille saadaan mahdutettua.

– Myös pysäköintiin ja liikenteeseen liittyviä ratkaisuja on etsitty.

Kuinka paljon kiikastaa rahasta?

– Ei olla vielä siinä vaiheessa edes.

Lapland Hotels aikoo rakentaa Valionrantaan hotellin, kongressikeskuksen, kylpylän ja kerrostaloja. Vuorentausta ei vielä ala arvioimaan sitä, milloin rakentaminen voisi alkaa.

– Jos tänä vuonna päästäisiin työstämään kaavoitusta, sen jälkeen kaava menee nähtäville. Rakentamisen aloittaminen riippuu siitä, kauanko kaavan lainvoimaiseksi saaminen kestää. Meillä on halu ja valmius aloittaa työt heti kun kaava on lainvoimainen.

Vuosien mittainen projekti

Lapland Hotels aikoo rakentaa Valionrannan alueen osissa, ja se vienee useita vuosia.

Hanke sai alkunsa kumppanuuskaavoituskilpailusta vuonna 2017, johon osallistui vain Lapland Hotels.

Vuorentausta kommentoi Valionrannan hanketta perjantaina, jolloin Lapland Hotels esitteli Sky Hotel Ounasvaaran remonttia Rovaniemellä.

Hotellissa on uusittu muun muassa huoneet, ravintola ja kokoustilat. Vuorentaustan mukaan remontti maksoi useita miljoonia euroja ja tuli odotettua kalliimmaksi.