Kaksi lasta loukkaantui onnettomuuksissa Oulussa: 7-vuotias juoksi auton eteen, bussi törmäsi 11-vuotiaaseen pyöräilijään

Poliisin mukaan alustavien tietojen mukaan molemmissa tapauksissa vältyttiin isommilta loukkaantumisilta.

onnettomuudet
Joulun menoliikennettä Nelostiellä Vantaalla 21. joulukuuta
Kaksi lasta loukkaantui perjantaina onnettomuuksissa Oulussa.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kaksi lasta loukkaantui perjantaina kahdessa erillisessä liikenneonnettomuudessa Oulussa, kertoo poliisi.

Ensimmäinen tapaus sattui Ylikiimingissä iltapäivällä kello 15:n aikaan, kun pyöräilemässä ollut 11-vuotias lapsi törmäsi bussin kanssa.

Kevyen liikenteen väylää ajanut lapsi oli lähtenyt ylittämään tietä, kun samaan aikaan paikalle ajoi koululaisia kuljettanut bussi. Jarrutuksesta huolimatta bussi osui pyöräilevään lapseen. Lapsi kaatui törmäyksen voimasta tien reunaan, mutta ei onneksi jäänyt bussin alle.

Poliisi kertoo, että lapsi oli tajuissaan törmäyksen jälkeen. Alustavan tiedon mukaan hän sai lähinnä ruhjevammoja. Lapsella oli ollut päässään kypärä, joka poliisin mukaan suojasi häntä pahemmilta päävammoilta. Lapsi toimitettiin sairaalaan lääkärin tarkastettavaksi.

Tapahtuma-aikaan oli hämärää, mutta paikalla olleet katuvalot eivät olleet vielä syttyneet.

Autoilija yritti väistää tielle juossutta lasta

Toinen onnettomuuksista sattui Kaitoväylällä hieman kello 16:n jälkeen iltapäivällä, kun 7-vuotias lapsi joutui auton töytäisemäksi.

Autoilija ajoi tietä pitkin alhaista nopeutta, kun tielle oli juossut lapsi kuljettajasta katsoen vasemmalta. Kuljettaja yritti väistää ja jarruttaa, mutta ei kuitenkaan onnistunut siinä kokonaan, poliisi kertoo.

Lapsi osui auton etuoveen ja kaatui selälleen tielle. Poliisin mukaan lapsi oli noussut heti tapahtuneen jälkeen itse ylös. Alustavan tiedon mukaan hän loukkasi kasvojaan. Lapsi toimitettiin lääkärin tutkittavaksi.

Väistöyrityksen vuoksi auto osui tien varressa olleeseen lumivalliin. Auton oikea etukulma vaurioitui.

Poliisi tutkii molempia onnettomuuksia liikenneturvallisuuden vaarantamisena.