Takaa-ajo, ympäri pyörähtänyt auto, törmäyksiä – tieliikenteen vaikeat tilanteet työllistivät viranomaisia Pohjois-Pohjanmaalla viikonloppuna

Perjantaina Oulussa tapahtui kaksi onnettomuutta, jossa ajoneuvo törmäsi lapseen liikenteessä.

tieliikenne
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Varsinkin erilaiset tieliikenneonnettomuudet ovat työllistäneet poliisia ja pelastuslaitosta viikonlopun aikana. Perjantai-iltapäivän aikana kaksi lasta joutui ajoneuvojen tönäisemäksi Oulun kaupungin alueella, kahdessa eri onnettomuudessa. Vakavilta vammoilta vältyttiin. Poliisi tutkii kumpaakin onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Ensimmäinen onnettomuus tapahtui Oulun Ylikiimingissä Ouluntien ja Muhostien risteyksessä perjantaina noin kolmen aikaan. Koululaisia kuljettanut bussi oli tönäissyt tietä pyörällä ylittänyt 11-vuotiasta lasta. Lapsi ei kuitenkaan jäänyt linja-auton alle.

Tuntia myöhemmin Oulun Kaijonharjussa henkilöauto osui 7-vuotiaaseen lapseen. Lapsi oli tullut tien yli, eikä alhaista nopeutta ajanut autoilija ehtinyt jarruttaa ajoissa. Lapsi oli osunut auton etuoveen ja kaatunut selälleen tielle. Hän oli kuitenkin noussut itse välittömästi ylös. Poliisin mukaan lapselle oli tullut vammoja kasvoihin.

Perjantai-iltana tapahtui myös rekan ja henkilöauton välinen törmäys Oulun Pohjantiellä hieman Martinniemen rampista pohjoiseen. Henkilövammoilta vältyttiin, vaikka henkilöauto vaurioitui pahoin.

Sunnuntaina aikaisin aamulla henkilöauto suistui tieltä ulos kovalla nopeudella nelostiellä Limingassa. Auto oli pyörinyt katon kautta ympäri hirviaidan läpi. Autossa vain kuljettaja, joka oli päässyt ulos omin avuin.

Sunnuntai-iltana oli myös takaa-ajo, jossa poliisi yritti pysäyttää Oulussa Kuusamontiellä ylinopeutta ajanutta henkilöautoa. Kymmenen aikaan alkanut takaa-ajo päättyi Oulun Vihreäsaareen. Kuljettaja ajoi muun muassa punaisia päin. Hänellä ei ollut ajo-oikeutta, lisäksi autoon oli kiinnitetty varastetut rekisterikilvet.

Ajoneuvon kuljettajan epäillään syyllistyneen tapauksessa muun muassa törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen ja huumausainerikokseen.

Sunnuntai-iltana sammutettiin pihassa ollutta autopaloa Pyhäjärvellä. Lisäksi sunnuntaiyönä oli ojaanajo Siikalatvalla Ouluntiellä.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)