Kahden viikon lakko näkyisi ympäri Pohjois-Pohjanmaan – vaikutuksia sahoilla, teknologiayrityksissä sekä teräs- ja selluteollisuudessa

Jos työehdoista ei päästä sopuun, kolmen työntekijäliiton lakot alkaisivat 27. tammikuuta.

lakot
Stora Enson paperitehdas mereltä päin Oulussa.
Stora Enson Oulun tehtaalta jäisi lakon aikana pois ainakin Ammattiliitto Pron toimihenkilöitä ja Paperiliiton työntekijöitä.Risto Degerman / Yle

Laajat lakot uhkaavat useita sahoja, teknologiayrityksiä sekä selluteollisuutta myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Paperiliitto, Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat ilmoittaneet aloittavansa tämän kuun lopussa kaksi viikkoa kestävät lakot, jos työehdoista ei päästä sopuun ennen sitä.

Pohjois-Pohjanmaalla lakkoon lähtisi työntekijöitä muun muassa Oulun Stora Enson tehtaalta, Raahesta SSAB:n tehtaalta sekä Kemiran yksiköistä. Lakko koskisi myös useita Pohjois-Pohjanmaan sahayrityksiä, kuten kuusamolaista Pölkky Oy:tä. Myös esimerkiksi Nokia Solutions and Networks kuuluisi lakkouhan piiriin.

Paperiliitto (siirryt toiseen palveluun), Teollisuusliitto (siirryt toiseen palveluun) ja Ammattiliitto Pro (siirryt toiseen palveluun) ovat jo laatineet listoja työtaistelujen piiriin kuuluvista yrityksistä verkkosivuilleen.

Suurin kiista osapuolilla on kilpailukykysopimuksen lisätunneista, joilla pidennettiin työaikaa 24 tunnilla vuodessa. Työntekijät haluaisivat joko tunnit pois työehtosopimuksista tai korvauksen niistä.

Lue lisää:

Paperiliitto, Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ilmoittavat mittavista lakoista – paperitehtaat menevät kahdeksi viikoksi kiinni

Metsäteollisuus tyrmää vaatimukset kiky–tuntien poistamisesta – "Työajan lyhentäminen olisi mahdotonta nykyisessä talous- ja suhdannetilanteessa"

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)