1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikuntatilat

Ouluhallin laajennus valmistuu alkuvuonna 2021 – "Tästähän tulee melkoinen maamerkki"

Ouluhallin laajennus alkaa jo hahmottua Raksilassa. Laajennusosan rakennustöistä on tehty nyt kolmasosa.

Ouluhallin laajennusosa valmistuu tammikuussa 2021. Kuva: Arkkitehdit Kontukoski Oy

Raksilan urheilupuistoon vuoden kuluttua valmistuva Ouluhallin laajennusosa muuttaa alueen maisemaa merkittävästi. Nykyisen hallin kupeeseen rakentuva laajennusosa on yli 7000 neliötä. Rakennuksen korkeus tuo lisää tilan tuntua.

Yksikönjohtaja Seppo Klemettilä laajennusta rakentavasta Peab Oy:stä kertoo, että kokoa uudisosassa on paljon juuri sen korkeuden takia.

– Onhan se iso ja näyttävä rakennus, mutta kaupunkihan on osittain tätä hakenutkin. Tästähän tulee melkoinen maamerkki, kuvailee Klemettilä.

Hankearkkitehti Sanna Pääkkönen Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta kertoo, että rakennushanke on jo herättänyt mielenkiintoa. Hänen mukaansa laajennus on lähivuosien tai jopa vuosikymmenien tärkeimpiä liikuntarakentamisen hankkeita Pohjois-Suomessa.

– Ouluhallin remontti ja laajennusosa mahdollistavat isoja tapahtumien, kuten messujen tai puoluekokousten järjestämisen. Tällaisia kyselyjä on jo tullut, kertoo Pääkkönen.

Ouluhallin remontti ja laajennus tulevat tarpeeseen, koska Värtön liikuntasali ja Urheilutalon urheilusali poistuvat käytöstä lähivuosien aikana. Ouluhallin laajennusosa palvelee myös lähikoulujen liikuntasalina. Laajennusosaan valmistuu palloiluhalli, joka mahdollistaa korkeimpien sarjatasojen ottelut ja vetää katsojiakin 1500.

– Laajennusosassa urheilu on pääosassa. Kun Ouluhallin puolella on tapahtumia, on urheilijoilla silti mahdollisuudet harjoitella samaan aikaan uudessa osassa täysipainoisesti, kertoo hankearkkitehti Pääkkönen.

Urheilulajeista telinevoimistelijoiden tilanne on ollut aikaisemmin hyvin vaikea. Nyt heille tulee hankearkkitehti Sanna Pääkkösen mukaan yksi Suomen parhaista harjoittelutiloista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)