Kajaanin harrastajateatteri vie kainuulaista teatteria näyttämöpäiville Mikkeliin – "Hienoa päästä näyttelemään muuallakin kuin kotikentällä"

Kajaanin harrastajateatterin Ei niin hiljainen kansa -näytelmä on yksi Työväen näyttämöpäiville valitusta näytelmästä.

harrastajateatterit
Hiljainen kansa -teoksen heinäseiväshahmo, jolla t-paita, jossa teksti "Tää on niin tätä".
Kajaanin harrastateatterin näytelmässä Suomussalmen turvenuijat heräävät eloon. Arkistokuva. Yle / Harri Anttila

Kajaanin harrastajateatteri pääsee näyttämään taitojaan Mikkelin Työväen näyttämöpäivillä tammikuun lopulla.

Suomussalmelle sijoittuvassa näytelmässä ympäristötaideteos Hiljainen kansa herää eloon koulujen päättäjäispäivänä, mikä aiheuttaa erikoisia tilanteita.

– Vaikka aihe on tosi kainuulainen, niin toivotaan, että esitys uppoaa myös Mikkelissä. Ollaan tekemässä sen verran uutta erilaista juttua, jossa tuodaan olemassa olevalle taideteokselle uutta näkökulmaa, Kajaanin harrastajateatterin Petja Korkkonen sanoo.

Sen lisäksi, että tapahtumapaikka on Kainuussa, näkyy Korkkosen mielestä kainuulaisuus muutenkin. Lavalla nähdään muun muassa kuvailua kainuulaisten nuorten elämästä, jossa ei välttämättä ole paljoa tekemisen mahdollisuuksia.

– Tämä on ehtaa Kajaanin harrastajateatterin juttua. En usko, että tätä olisi voitu tehdä muualla.

Työväen näyttämöpäiville haki yhteensä 41 esitystä, joista Kajaanin harrastajateatterin lisäksi valittiin 12. Kajaanin teatteritekijät eivät olleet varsinaisesti yllättyneitä valinnastaan.

– Kajaanilla on jo sellainen maine, että näyttämöpäiviltä kysellään etukäteen, että onko mitään mielenkiintoista tulossa, Korkkonen sanoo.

Näyttämöpäivillä työryhmät saavat uusien katsojien lisäksi myös palautetta näytelmästään. Näkyvyyden lisäksi Korkkonen pitää hyvänä asiana, että teatteri saa ammattiraadilta palautetta osaamisestaan.

– Työryhmälle on tietenkin myös hienoa päästä näyttelemään muuallakin kuin kotikentällä.

Ennen Mikkeliin lähtöä, Ei niin hiljainen kansa nähdään vielä kerran Generaattorilla 22. tammikuuta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)