Entinen sotilas tunnusti slovakialaistoimittaja Ján Kuciakin ja hänen kihlattunsa murhan

Poliitikkojen yhteyksiä rikollisjärjestöihin tutkinut toimittaja murhattiin vuonna 2018.

Slovakia
Kynttilämeri murhatun slovakialaisen toimittajan Jan Kuciakin muistoksi.
Ján Kuciakia ja kihlattua Martina Kušnírováa muistettiin kynttilämerellä Slovakiassa talvella 2018.Matej Kalina / EPA

Slovakialaisen toimittajan Ján Kuciakin ja hänen kihlattunsa murhaoikeudenkäynnissä on kuultu tunnustus.

Yksi neljästä syytetystä, Miroslav Marcek, tunnusti slovakialaisessa tuomioistuimessa murhanneensa Kuciakin. Marcek on entinen sotilas. Istunnossa ei vielä saatu lisätietoa teon motiivista.

Marcekin tunnustus ei tullut slovakialaisille täytenä yllätyksenä. Slovakialaismedia uutisoi viime vuonna poliisilähteiden perusteella, että Marcek oli tunnustanut syyllisyytensä kuulusteluissa.

Kahta muuta henkilöä syytetään murhan tilaamisesta, mutta he sanovat olevansa syyttömiä. Toinen heistä on liikemies Marián Kočner. Yksi syytetyistä ei antanut lausuntoa maanantain kuulemisessa.

Viides epäilty Zoltan Andrusko sai joulukuussa 15 vuoden vankilatuomion murhassa avustamisesta. Andrusko on entinen liikemies ja pizzerian omistaja.

Toimittaja Ján Kuciak ja hänen kihlattunsa Martina Kušnírová murhattiin ampumalla heidän kotonaan slovakialaisessa kylässä helmikuussa 2018. Kuciak oli tutkinut Slovakian johtavien poliitikkojen yhteyksiä rikollisjärjestöihin.

Pariskunnan murha synnytti protestiaallon ja johti silloisen pääministerin Robert Ficon eroon.

Lisää aiheesta:

Slovakian pysäyttänyt kaksoismurha: Toimittajan ja tämän kihlatun ampumisesta syytteet neljälle

Slovakialaisten Jánin ja Martinan piti mennä toukokuussa naimisiin – sen sijaan heidät ammuttiin, ja nyt mielenosoittajat vaativat politiikkaa ilman korruptiota

Lähteet: Reuters, AFP