1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Tulipalo paljasti suuren kannabiskasvattamon Lempäälässä – samana yönä toinen omakotitalo poltettiin kilometrin päässä

Poliisi ei tässä vaiheessa epäile tulipalojen liittyvän toisiinsa.

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa maanantaina Lempäälän Syrjätiellä. Poliisi epäilee, että palo sai alkunsa laittoman kannabiskasvattamon sähkölaitteista. Kuva: Antti Eintola / Yle

Lempäälässä on paljastunut suuri kannabiskasvattamo omakotitalossa. Kasvattamo tuli ilmi, kun talo tuhoutui täysin tulipalossa maanantaiyönä.

Poliisi epäilee talon syttyneen laittomaan huumausaineiden kasvatustoimintaan käytetyistä sähkölaitteista. Talon vuokralainen on otettu kiinni. Epäilty on myöntänyt kasvattaneensa kannabista.

Poliisi selvittää rikoksen laajuutta. Tutkinnanjohtaja Antti Uusipaikka kertoo, että talossa oli kymmeniä kasveja, joista olisi saanut useita kiloja huumetta.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä huumausainerikoksena ja yleisvaaran tuottamuksena. Epäilty on 1980-luvulla syntynyt mies. Poliisi kuulustelee epäiltyä vielä maanantaina.

Ilmoitus hätäkeskukseen tulipalosta Lempäälän Syrjätiellä tuli klo 00.40.

Läheinen omakotitalo sytytettiin tahallaan

Poliisi tutkii myös toista maanantaina Lempäälässä syttynyttä tulipaloa. Monttutiellä sijaitseva kolmikerroksinen omakotitalo vaurioiutui palossa pahoin. Hälytys tästä palosta tuli klo 06.30.

Poliisi on ottanut henkilön kiinni epäiltynä talon sytyttämisestä. Palopaikat ovat noin kilometrin päässä toisistaan.

Tuhotyöstä epäiltyä ei otettu kiinni palopaikalta, vaan muualta. Kolmikerrokseinen talo oli remontissa.

Myös tuhotyöstä kiinni otettua henkilöä poliisi jututtaa vielä maanantaina.

Poliisi ei tässä vaiheessa epäile palojen liittyvän toisiinsa. Kummassakaan tulipalossa ei tullut henkilövahinkoja.

Myös Lempäälän Monttutiellä sijaitseva omakotitalo kärsi pahoja vaurioita tulipalossa. Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Kuva: Antti Eintola / Yle