Ravilaakson rakentaminen viivästyy Vaasassa

Ensimmäiset perheet ovat jo ilmoittaneet kaupungille kiinnostuksestaan rakentaa alueelle.

rakentaminen
Vaasan entinesellä raviradalla tehdään maatöitä uutta asuinaluetta varten
Entisen raviradan maastoa on jo aloitettu muokkaamaan uutta asuinaluetta varten. Niklas Joki / Yle

Vaasan Ravilaakson rakentaminen viivästyy alkuperäisestä aikataulustaan. Entisen raviradan alueelle tuleva asuinalue rakennetaan kortteli kerrallaan. Ensimmäisenä rakennetaan niin sanottu hyvinvointikortteli, johon tulee senioriasumista.

Asemakaavaa ei ole kuitenkaan saatu valmiiksi. Pysäköintiä, liiketilojen määrää ja erilaisia tilaratkaisuja on haluttu pohtia uudelleen.

Tässä vaiheessa lykkäystä aikatauluihin tulee reilu puoli vuotta. Rakentamisen oli suunniteltu alkavan ensi vuoden alussa, mutta se siirtyy näillä näkyminen saman vuoden syksylle.

Hyvinvointikorttelia seuraava kortteli sisältää asumista myös muille kuin senioreille. Sen rakentaminen voi päästä käyntiin myös vielä ensi vuoden aikana tai sitä seuraavana vuonna 2022.

Ensimmäiset perheet ovat jo ilmoittaneet kaupungille kiinnostuksestaan rakentaa kortteliin. Heitä on noin kymmenkunta.

Vaasan kaupunginhallitus jatkoi maanantaina alueen varausta ja aiesopimusta hyvinvointikorttelin rakennuttajien Peabin ja Yrjö ja Hanna Säätiön kanssa.

Tilapäisiä viljelmiä ja koirapuistoja

Ravilaaksoon nousee asuinalue arviolta yli 2 000 ihmiselle. Kokonaisuudessaan alueen valmistuminen tulee kestämään vielä pitkään.

– Väestönkasvu ja uusien asuntojen tarve määrittelevät lopulta, koska alue valmistuu. Arvio tällä hetkellä voisi olla 15 vuotta, mutta jos asuntoja tarvitaan, niin rakentamista voi vauhdittaa. Silloin Ravilaakso voisi valmistua kokonaisuudessaan 10 vuodessa, kertoo Vaasan kaupungin tonttipäällikkö Pertti Onkalo.

Kaupungin suunnitelman mukaan tyhjiä tontteja täytetään tilapäisillä ratkaisuilla ennen kuin niihin rakennetaan uusia asuntoja.

– Niillä voisi olla muutaman vuoden ajan esimerkiksi puutarhaviljelyä tai koirapuistoa, Onkalo toteaa.