Apteekkialalle vientiteollisuutta suurempi palkankorotus: 3,6 prosenttia

Työnantajapuolen mukaan palkankorotusten kustannukset vastaavat vientiteollisuuden ratkaisua.

Apteekkien farmaseuttisen henkilökunnan saama palkankorotus ylitti niukasti työmarkkinakierroksen päänavaajaan, vientiteollisuuden sopimukseen kirjatun 3,3 prosentin korotuksen. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Apteekkien farmaseuttisen henkilöstön palkat nousevat seuraavan sopimuskauden aikana yhteensä 3,6 prosentilla.

Kiky-tunnit eli 24 tunnin työajan pidennys irtisanottiin jo elokuussa.

Suomen Farmasialiiton ja Apteekkien työnantajaliiton hallitusten hyväksymän neuvottelutuloksen sisältö julkaistiin maanantaina.

Farmaseuttien palkankorotus on niukasti korkeampi kuin niin sanotun päänavaussopimuksen. Teknologiateollisuuden ja SAK:laisen Teollisuusliiton tammikuun alussa saavuttama neuvottelutulos tuo teknologiateollisuuden työntekijöille yhteensä 3,3 prosentin palkankorotukset noin kahdessa vuodessa. Kyseisestä 3,3 prosentista on toivottu työnantajapuolilla kattorajaa koko työmarkkinakierroksen palkankorotuksille.

Vaikka apteekkialan palkankorotusprosentti on vientiteollisuutta sinällään suurempi, vastaa ratkaisu Apteekkien työnantajaliiton mukaan (siirryt toiseen palveluun) kustannusvaikutukseltaan vientiteollisuuden ratkaisua. Liiton mukaan huomioon tulee ottaa muun muassa se, että apteekkialalla ja vientiteollisuudessa sopimuskaudet ovat eri pituisia.

Farmaseuttien ja proviisorien henkilökohtaisia palkkoja ja taulukkopalkkoja korotetaan tänä vuonna toukokuusta alkaen 1,9 prosentin yleiskorotuksella ja ensi vuonna 0,8 prosentin yleiskorotuksella. Lisäksi palkkojen korottamiseen käytetään toukokuun 2021 alusta alkaen 0,9 prosentin suuruinen apteekkierä.

Juttua päivitetty klo 17:44. Lisätty Apteekkien työnantajaliiton näkemys palkankorotusten kustannusvaikutusten vastaavuudesta.

Lue myös: