Hyppää sisältöön

Ensimmäinen kuuturisti etsii matkaseuraa tositarkoituksella – miljardöörin määrä matkata kuun ympäri vuonna 2023

Japanilainen Yusaku Maezawa ilmoittaa hakevansa matkalle elämänkumppania. Kriteereissä lukee yli 20 vuoden ikä ja rakkaus maailmanrauhaa kohtaan.

Kuumatkan seuranhaku kuulostaa vähän samalta kuin töitä hakisi. Aikaraja umpeutuu pian, hakemukset käsitellään vielä tammikuussa ja ensimmäiselle treffikierrokselle edetään helmikuussa. Paikan saaneelle henkilölle ilmoitetaan maaliskuun lopussa. Kuva: Deletree / AOP

Yusaku Maezawalla on haku päällä.

44-vuotias kuuhullu miljardööri nimittäin etsii kumppania, naisystävää mukaansa matkalle kuun ympäri, kertovat muun muassa BBC (siirryt toiseen palveluun) ja The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Vaatteiden verkkokaupalla miljardiomaisuuden tehnyt Maezawa on ensimmäinen kuun kiertävälle matkalle valittu turisti – mikäli koko matka siis toteutuu, eli toisen kuuhullun, Elon Muskin Big Falcon Rocket nousee taivaisiin suunnitelmien mukaisesti vuonna 2023.

Matkaan on siis vielä aikaa kolme vuotta, mutta aikaraja seuranhakuilmoituksessa häämöttää jo. Matkalle halajavien naisten tulee jättää hakemuksensa 17. tammikuuta mennessä.

Valinnan pitäisi olla selvillä maaliskuun lopussa, kun hakemukset, ensimmäiset ja toiset treffit on käyty läpi, ilmoitetaan Maezawan verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun). Kandidaatin tulee olla yli 20-vuotias. Muita kriteerejä ovat elämäniloinen luonne, optimistisuus ja kiinnostus avaruutta sekä maailmanrauhaa kohtaan.

"Miksipä et olisi ensimmäinen nainen, joka matkustaa kuuhun?", Maezawa kirjoittaa Twitterissä.

Hiljattain eronnut Maezawa antaa ymmärtää, ettei kyse olisi vain kevyestä hassuttelusta. Hän väittää etsivänsä elämänkumppania.

– Uskon saaneeni jo oman osani varallisuudesta, sosiaalisesta statuksesta ja julkisuudesta matkan varrella, Maezawa kirjoittaa.

– Nyt on aika aloittaa uusi elämä. Olen 44-vuotias. Kun yksinäisyyden ja tyhjyyden tunteet alkavat hiljalleen hiipiä mieleeni, on yksi asia, jota ajattelen: Haluan löytää elämänkumppanin.

Maezawa on tempaissut sosiaalisessa mediassa aikaisemminkin. Hiljattain hän herätti huomiota ilmoittamalla jakavansa rahaa tuhannelle satunnaisesti valitulle Twitter-seuraajalleen.

Maezawa on tullut julkisuuteen aikanaan hardcore punk -rumpalina. Omaisuutensa hän teki perustamallaan vaatteiden verkkokauppa Zozolla, joka on Japanin isoin sarallaan. Nyttemmin Maezawa on myynyt yhtiön.

BBC:n mukaan Maezawan omaisuuden arvioidaan olevan miltei 3,5 miljardin euron luokkaa, josta suurimman osan hän käyttää taiteeseen.

Lue myös:

.
.