Ouluun halutaan saada lastenkulttuurikeskus – jopa omista seinistä haaveillaan

Lastenkulttuurikeskus mainitaan uudessa kaupungin kulttuuristrategiassa yhtenä tapana tuoda lisää kulttuuria lasten arkeen.

Lastenkulttuurikeskukset
Kulttuuritalo Valve
Lastenkulttuuri on nyt osa kulttuuritalo Valveen hoitamaa kulttuuripalvelua oululaisille, mutta jatkossa se halutaan nostaa erilliseksi osaksi Oulun kulttuurielämää.Yle / Marko Heikkinen

Oulun kaupungin kulttuuritoimijat pohtivat parhaillaan, voisiko Oulussa olla erillinen lastenkulttuurikeskus. Nykyisin lastenkulttuuri on sulautunut kulttuuritalo Valveen kokonaisuuteen. Oulu on tunnettu koko maassa vahvasti juuri lastenkulttuuristaan.

Yksi vaihtoehto on, että keskus saisi aivan omat tilat.

– Mietimme, josko lastenkulttuuri olisi Oulussa saavuttanut sellaisen kypsyyden, että se voisi Valveen huomastakin muodostua omaksi kokonaisuudekseen, Oulun kaupungin kulttuurijohtajan Samu Forsblomin sanoo.

Kulttuuritalo Valveen rooleja mietittiin Forsblomin mukaan jo viime maaliskuussa.

Osa pitkän tähtäimen kulttuuristrategiaa

Lastenkulttuurikeskus on mainittu erillisenä kohtana juuri valmistuneessa Oulun kaupungin vuoteen 2030 tähtäävässä kulttuuristrategiassa.

Strategiassa kulttuuri näkyisi kaupungin kaikissa toiminnoissa. Tarkoituksena on esimerkiksi saada kulttuuritilat ajanmukaiseen kuntoon. Lisäksi kaupunkisuunnittelussa huomioidaan taide, kulttuuri ja tapahtumat.

Kulttuuri halutaan myös tuoda lähelle oululaisia muun muassa lähikulttuuripalvelujen, harrastusmahdollisuuksien sekä tapahtumien kautta. Varsinkin lapset ja nuoret halutaan kasvattaa kulttuurin ympäröimänä. Myös taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia kaupungissa halutaan parantaa, jotta osaaminen pysyisi kaupungissa.

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä strategian maanantaina 13. tammikuuta, ja valtuusto käsittelee sen vielä myöhemmin.

Kulttuuristrategia on pitänyt laatia siksi, että Oulu voisi uskottavasti lähteä hakemaan Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)