1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Foodora

Pizza-online katoaa, mutta lättyjä tuodaan silti ovelle entiseen malliin

Pizzapalvelu sulautuu Foodoraan, joka on samaa konsernia.

Foodora
Pizza valmiina paistouuniin.
Pizzayrittäjät ovat syyttäneet Pizza-onlinea riistosta.Tuomo Björksten / Yle

Ruoantoimituspalvelu Foodora nielaisee Pizza-onlinen tammikuun lopussa. Brändit kuuluvat samaan Delivery Hero -konserniin.

Pizzoja voi siis edelleen tilata kotiovelle, mutta tilaukset tehdään Foodoran kautta.

– Halusimme säilyttää jo kuluttajille tutun brändin, joten mietimme pitkään näiden kahden brändin välillä. Koimme, että Pizza-online.fi yhdistetään vahvasti pizzaan, vaikka tarjoamme paljon muutakin. Olikin luonnollista valita brändiksi Foodora, kertoo Foodoran Suomen-markkinointijohtaja Nora Särkkä tiedotteessa.

Yhdistymisen jälkeen Foodora on Suomen suurin ruoantoimituspalvelu vuoden 2018 lukujen valossa.

Ruoan tilaaminen on kuluttajalle helppoa, mutta yrittäjälle se ei välttämättä ole paras palvelu. Pizzayrittäjät syyttivät kesällä Pizza-onlinea riistosta. He kertoivat konsernin emon Delivery Heron haukkaavan pizzasta enemmän kuin verottaja.

Myös Foodoran ja sen kilpailijan Woltin ruokalähettien asemasta on ollut polemiikkia. Nyt lähes kaikki ruokalähetit Suomessa työskentelevät freelancereina, mutta lähettien asemaa ajava kampanja vaatii heille mahdollisuutta solmia työsopimus.

Tarkennettu 16.1.2020: Lisätty tieto siitä, että Foodoran koosta puhuttaessa on tarkasteltu vuoden 2018 lukuja.

Voit keskustella aiheesta alla kello 22:een saakka.

Lue myös:

Yle tutki: Pizzayrittäjät syyttävät Pizza-onlinea riistosta – Näin nettipalvelusta kasvoi jättiläinen, joka vie pizzasta enemmän kuin verottaja

Pizza-onlinen ja yrittäjien riita on digitalouden kääntöpuoli: yrittäjä paiskii pitkää päivää, mutta iso siivu rahoista valuu välittäjälle

Tiesitkö? Tänään tilataan ruokaa kotiin enemmän kuin yhtenäkään muuna päivänä – "En missään nimessä jaksaisi lähteä hakemaan itse"

Kilpa-ajo annosten kotiinkuljetuksista kiihtyy – ruokalähetit kuskailevat jopa miljoonia annoksia ilman työehtosopimusta

Lue seuraavaksi