Lähteekö Pelkosenniemen kunnanjohtaja? Kaksi päättäjää vaatii erottamista

Erottamisen perusteluita ei haluta kertoa vielä.

Pelkosenniemi
Aloite kunnanjohtaja Päivi Vauhkosen erottamiseksi.
Aloite on tehty joulun alla.Perttu Ruokangas / Yle

PelkosenniemiPelkosenniemen kunnanjohtajan Päivi Vauhkosen viran purkamisesta eli käytännössä erottamisesta on tehty aloite. Aloitteen ovat allekirjoittaneet kunnanhallituksen ja -valtuuston jäsenet Antti Oikarinen (vas.) ja Elina Suopanki (Pelkosenniemen kylät).

Kaksi päättäjää vaativat, että kunnanhallitus valmistelee kunnanjohtajan virkasuhteen purkamisen koeaikana. Asia halutaan valmistella kiireellisenä, jotta valtuusto voisi päättää asiasta ennen koeajan päättymistä.

– Perustelut ovat ainakin vielä salassapidettäviä. En kommentoi niitä ainakaan vielä enempää. Sen verran sanon, että aloitteen takana on useampia päättäjiä, Oikarinen sanoo.

Päivi Vauhkonen ei ole halunnut vielä kommentoida asiaa Ylelle ennen kuulemistaan. Yle ei ole tavoittanut vielä myöskään kunnanhallituksen puheenjohtajaa Annika Kostamoa (Pelkosenniemen kylät) kommentoimaan asiaa.

Ylen tietojen mukaan Kostamo kuulee Vauhkosta tiistaina kello 14. Kuulemisen perusteella Kostamon odotetaan päättävän, esittääkö hän Vauhkosen virkasuhteen purkamista kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle.

Onko koeaikaa vai ei?

Vauhkonen sanoo Lapin Kansalle, että hänellä ei ole tehtävässään koeaikaa. Hän kertoo lehdelle myös uskovansa, että yhteisymmärys kuntapäättäjien kanssa vielä löytyy.

Asiasta kertoi Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun). Ensimmäisen uutisen aiheesta teki Kuntalehti (siirryt toiseen palveluun).

Vauhkonen valittiin Pelkosenniemen kunnanjohtajaksi viime kesäkuussa. Hän toimi vt. kunnanjohtajana jo viime keväästä lähtien.

Vauhkonen oli aiemmin Sodankylän kunnan talous- ja hallintojohtajana. Kunta otti häneltä pois alaisia ja siirsi hänet toisiin tehtäviin. Kunta perusteli ratkaisuja sillä, että kunnanvirastolla oli vakava työturvallisuusuhka, jonka keskeisin syy oli silloisen talous- ja hallintojohtajan esimiestoiminta.

– Toimiessani Sodankylän talous- ja hallintojohtajana minua ei ole koskaan tuomittu esitetyistä syytöksistä koskien kunnanviraston työturvallisuusuhkaa, Vauhkonen kommentoi Sodankylän aikaisia tapahtumia tiistai-iltana.