Hyppää sisältöön

Star Wars -tähti Mark Hamill häipyi Facebookista vastalauseena uusille säännöille

Hamill kertoo pettyneensä, kun Facebook ei kieltänyt valehtelua maksetuissa mainoksissaan.

Kuva: EPA

Star Warsin Luke Skywalkerin roolista tunnettu näyttelijä Mark Hamill on tuhonnut Facebook-tilinsä (siirryt toiseen palveluun) vastalauseena Facebookin uusille säännöille.

Kyse on siitä, että Facebook edellyttää lupaa tehdä alustalle poliittisia mainoksia – toisaalta luvan saatuaan Facebookissa voi edelleen valehdella yleisölle ja kohdentaa mainokset tarkasti valituille kohderyhmille.

Näyttelijä Mark Hamill vastustaa (siirryt toiseen palveluun) Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia, jolla on ollut paljon vaikeuksia pysyä totuudessa (siirryt toiseen palveluun). Hamill kirjoittaa, että Facebookin perustaja Mark Zuckerberg arvostaa rahaa enemmän kuin totuudenmukaisuutta.

Kuva: Yle

Yle kertoi uusien mainossäännösten tuottamista hankaluuksista suomalaisille tänä aamuna. Esimerkiksi Helsingin kaupunki joutui perumaan ilmastonmuutosta käsittelevän somekampanjansa kokonaan, koska se ei saanut lupaa mainostaa "poliittista viestiään" maailmanlaajuisesti.

Somejäteistä Twitter on päättänyt, että se ei salli poliittista mainontaa ollenkaan. Google rajoittaa poliittisten mainosten näkyvyyttä. Facebook puolestaan linjaa (siirryt toiseen palveluun), ettei ole sen asia kaupallisena yhtiönä päättää sisällöistä, ja että on vain hyvä, jos poliittisiin virkoihin hamuavat voivat puhua suoraan äänestäjille.

Keskustelu on avoinna 14.1. klo 22 asti.

.
.