Supermalli Gigi Hadid ehdolla Harvey Weinsteinin oikeudenkäynnin valamiehistöön

Hadid uskoo pystyvänsä suhtautumaan tosiasioihin avoimin mielin, vaikka tuntee oikeudenkäynnin osapuolia.

Gigi Hadid
Gigi Hadid poistumassa manhattanilaisesta tuomioistuimesta.
Gigi Hadid poistumasa manhattanilaisesta tuomioistuimesta maanantaina.ACE PICTURES/All Over Press

Supermalli Gigi Hadid on ehdolla valamiehistöön oikeudenkäynnissä, jossa ohjaaja Harvey Weinsteinia syytetään raiskauksesta, kertovat muun muassa brittilehti The Guardian (siirryt toiseen palveluun) ja yhdysvaltalainen ABC7. (siirryt toiseen palveluun)

Hadid oli yksi 120 ehdokkaasta, joita haastateltiin maanantaina valamiesten valintaprosessissa newyorkilaisessa tuomioistuimessa.

27-vuotias Hadid kertoi tavanneensa sekä Weinsteinin että näyttelijä Salma Hayekin, joka on yksi mahdollisista todistajista. Hadid vakuutti, että hän uskoo tästä huolimatta pystyvänsä suhtautumaan tosiasioihin avoimin mielin.

Hadid palaa torstaina oikeuteen uuteen haastatteluun. Valamiehistöön valitaan 12 ihmistä (siirryt toiseen palveluun). 40 ehdokasta on jo hylätty.

Haastattelun jälkeen valokuvaajat piirittivät supermallin, mutta hän totesi, ettei voi puhua valamiestehtävään liittyvistä asioista.

New Yorkin oikeudenkäynnissä puidaan syytteitä, joiden mukaan Weinstein raiskasi naisen hotellihuoneessa Manhattanilla vuonna 2013 ja teki seksuaalista väkivaltaa toiselle vuonna 2006.

Jos Weinstein, 67, todetaan syylliseksi häntä uhkaa jopa elinkautinen vankeus. Weinstein on kiistänyt syytteet.

#metoo-liikkeen myötä kaikkiaan 80 naista on syyttänyt Weinsteinia hyväksikäytöstä. Weinstein on sopinut kymmeniä juttuja maksamalla yhteensä 22 miljoonaa euroa korvauksia.

Aiheesta aiemmin:

Harvey Weinsteinin rikosoikeudenkäynti seksuaalirikoksista alkaa New Yorkissa – elokuvatuottajaa uhkaa jopa elinkautinen vankeustuomio