Akuutti työvoimapula on hellittänyt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella, kauppakamarista arvioidaan

Kuitenkin joulukuun kyselyssä lähes puolet Oulun kauppakamarin jäsenyrityksistä oli kokenut rekrytointivaikeuksia.

rekrytointi
Anu Hokkanen siistii pöytiä työpaikallansa
Esimerkiksi puhtaanapitoalalle tarvitaan lisää työvoimaa, Oulun kauppakamarista todetaan. Kuvituskuva.Sami Takkinen / Yle

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueiden suurin työvoimapula on hellittämässä, arvioidaan Oulun kauppakamarista. Silti tekijöitä tarvitaan muun muassa kaupan, ravintola-alan, puhtaanapidon ja ohjelmistosuunnittelun sekä metallialan töihin.

Oulun kauppakamarin mukaan lähes puolet sen jäsenyrityksistä kertoi joulukuussa kokeneensa hankaluuksia uuden työvoiman palkkaamisessa.

Oulun Kauppakamari teki asiasta ensimmäistä kertaa jäsenkyselyn. Palvelusektorin johtajan Mari Juurikkalan mukaan voidaan kuitenkin aiempien selvitysten perusteella sanoa, ettei akuutti työvoimapula ole niin vaikea kuin vuosi sitten.

Oulun kauppakamarin mukaan syynä voi olla, että yritykset ovat tottuneet vallitsevaan tilanteeseen, jossa rekrytointiajat ovat pidentyneet tai yritysten toimintoja on siirretty alueelta muualle.

– Ei edes lähdetä rekrytoimaan tällä alueella, Juurikkala sanoo.

Jo aiemmin muun muassa ELY-keskuksen työllisyyskatsauksista on käynyt ilmi, etteivät esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla työvoiman kysyntä ja tarjonta kohtaa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)