Kokemäenjoen vedenpinta nousemassa huippulukemiin – tulva uhkaa asuinalueita Porin keskustan tuntumassa

Mahdollisesta tulvasta ei ennusteen mukaan kuitenkaan olisi vaaraa ihmisille.

tulvat
Vesi on korkealla Kokemäenjoessa.
Vesi on noussut korkealle Kokemäenjoessa.Katja Halinen / Yle

Kokemäenjoen virtaama nousee entisestään. Myös meriveden pinta on nousussa ja sää muuttumassa jälleen sateiseksi, joten vedenpinnan ennustetaan nousevan tämän talven ennätystasolle.

Porin patoturvallisuusorganisaation valmius nostetaan ykköstasolle, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Tulva saattaa uhata Porin keskustan läheisyydessä olevia asuinalueita Pormestarinluodossa, Hyvelänviikissä, Luotsinmäellä ja Toukarissa, kun jokivesi nousee Järviojan reunapatoja vasten.

– Tulva olisi ennusteen mukaan kuitenkin melko matala, eikä siitä olisi vaaraa ihmishengille tai terveydelle, tiedotteessa todetaan.

Porin kaupungin suunnitteluinsinööri Taina Koivisto kertoo, että järvien reunapadot on kunnostettu vuoden 2011 tapaninpäivän myrskyn jälkeen ja ne ovat nyt varsin hyvässä kunnossa.

– Niitä tarkkaillaan varmuuden vuoksi aina kun jokivesi on korkealla. Aika turvallisin mielin tässä saa siis olla. Mitään ongelmaa ei todennäköisesti tule, mutta varaudumme siihen kuitenkin.

Hyyteen vaaraa ei ole

Meriveden nousun on ennustettu olevan huipussaan tänään illalla, jonka jälkeen se hetkellisesti laskee. Keskiviikkona merivesi kuitenkin nousee uudelleen tiistai-illan lukemiin.

Virtaamaa Kokemäenjoessa pidetään yhä suurena, jotta järviin saadaan varastotilavuutta joen jäädytysajoa varten.

Sää jatkuu lauhana, joten hyyteen muodostumisen vaaraa ei lähitulevaisuudessa ole.