Alavus haluaa kaupunkilaisille oman olohuoneen purettavan kaupungintalon tilalle

Alavudella ei kiirehditä uuden Alavus-talon suunnittelua, vaan halutaan myös kuulla kaupunkilaisia.

kaupungintalot
Alavus
Alavudella käynnistyy keskustakorttelin uudistamisen suunnittelu sille paikalle, jossa nykyinen kaupungintalo sijaitsee. Pasi Takkunen/Yle

Alavuden keskustan ilme tulee lähivuosina muuttumaan. Kaupungissa alkaa suunnittelu purettavan kaupungintalon väistötiloista, purkuaikataulusta ja uuden suunnittelusta. Kaupunki päätti joulukuussa purkaa nykyisen 70-luvulla rakennetun kaupungintalonsa.

Ensimmäinen operaatio on henkilökunnan siirto väistötiloihin eri puolille kaupunkia. Kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki sanoo, että mitään kiirettä asialla ei ole.

– Kaupungin tiloissa tehdään pientä remonttia ensin ja muutot alkavat kevään aikana, sanoo Heinämäki.

Kaupungintalolla työskentelee tällä hetkellä noin 30 henkilöä. He tulevat sijoittumaan hajalleen muun muassa Fasadiin, keskustaan ja Töysä-talolle. Kaupunginvaltuusto tulee sijoittumaan Huhtamäki-saliin elinkeinotalolle.

alavuden valtuusto lokakuussa 2014
Alavuden nykyisen kaupungintalon valtuustosali. Valtuuston väistötilat tulevat olemaan elinkeinotalolla Huhtamäki-salissa.Elina Niemistö / Yle

Olohuone kaupunkilaisille

Isoin prosessi tulee olemaan uuden kaupungintalon suunnittelu. Oikeastaan kaupungintalosta ei Alavudella enää edes puhuta, vaan keskustakorttelin suunnittelusta ja Alavus-talosta, josta tulisi monimuotoinen palvelutalo kaupunkilaisille.

– Siitä tulee mielenkiintoinen. Ei vain pelkkä kaupungin virastotalo, vaan siitä halutaan eräänlainen keskipiste kaupunkilaisille, olohuone, linjaa Heinämäki.

Kaupunkilaisille pidetään kevään aikana myös tilaisuus, jossa he pääsevät esittämään omia ajatuksiaan.

Keskustakorttelin uudistaminen käynnistetään sen jälkeen, mutta mitään kiirettä tämänkään asian suhteen ei ole. Heinämäki arvelee, että kaupungintalon purkuaikataulukin päätetään vasta syksymmällä.