Seminaarinmäellä Jyväskylässä toimiva hostelli suljetaan

The Local Culture Hostel & Cafe sulkee ovensa tämän viikon loppuun mennessä.

The Local Culture Hostelli rakentui vanhaan isoon viljamakasiiniin. Rakennuksessa on toiminut myös kirjasto ja Jyväskylän yliopiston rehtoraatti. Kuva: Arvo Vuorela / Yle

The Local Culture Hostel & Cafe ehti toimia Jyväskylän Seminaarinmäellä vajaat kaksi vuotta.

Yrittäjät Minna Suominen ja Rinna Valjakka kertoivat tiistaina aamupäivällä sosiaalisessa mediassa (siirryt toiseen palveluun), että sulkevat kahvilan viimeistään torstaina 16. tammikuuta kello 18 mennessä. Hostelli palvelee sunnuntaihin 19. tammikuuta asti.

– Näistä surullisista uutisista huolimatta, koemme olevamme todella onnekkaita, että olemme saaneet toteuttaa ison unelmamme tämän ihanan paikkamme kanssa! Olemme iloisia, että olemme saaneet olla osa Jyväskylän monipuolista kahvila- ja majoitustoimintaa, tarjoten uniikkeja kokemuksia ja palveluita niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Olemme saaneet alusta saakka sydämellisen hyvää palautetta sekä kahvilasta että hostellista, ja olemme siitä äärettömän kiitollisia, kirjoittavat yrittäjät Facebookissa.

Hostellin ja kahvilan yrittäjät Minna Suominen ja Rinna Valjakka. Kuva: Titta Puurunen / Yle

Yrittäjien mukaan Localin liikeidea syntyi keväällä 2016, kun he opiskelivat matkailualan restonomeiksi.

Lupien saaminen suojeltuun rakennukseen kesti kuitenkin pitkään, ja kulttuuriteemainen hostelli avattiin helmikuun lopussa vuonna 2018.

– Näiden parin vuoden ajan meillä on mennyt vaihtelevasti. Vaikka vipinää on riittänyt niin kahvilassa kuin hostellissakin, kuukausittaiset kulumme ovat olleet siitä huolimatta liian suuret. Myöskin alun odotusvaihe ennen avajaisia oli pitkä, ja antoi haastavan alun pienelle yritykselle, toteavat yrittäjät Facebookissa.

Hostelli ja kahvila on toiminut vuonna 1851 viljamakasiiniksi valmistuneessa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa entisessä rehtoraatissa.