1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nuuska

Kolmikko matkusti bussilla Helsingistä Haaparannalle ja haki lähes 55 kiloa nuuskaa – Tulli pysäytti paluumatkalla

Miehet tuomittiin ehdolliseen vankeuteen.

nuuska
Snusdosor av märket Ettan.
Pitkä nuuskanhakureissu päättyi Tornioon. Arkistokuva, joka ei liity tapaukseen.Wikimedia Commons/kallerna

Kaksi miestä on tuomittu viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ison nuuskamäärän salakuljettamisesta ja veropetoksesta. Lisäksi mukana ollut kolmas mies sai viisi kuukautta ehdollista veropetoksesta.

Tulli pysäytti miehet vuoden 2017 joulukuussa Torniossa taksista, johon oli lastattu lähes 55 kiloa nuuskaa laukuissa. Määrä oli yli 53 kiloa yli sallitun tuontimäärän.

Miehet olivat tulleet Helsingistä bussilla Haaparannalle ostamaan nuuskaa. Yksi miehistä tunnusti teot ja kertoi halunneensa ansaita rahaa auttaakseen isäänsä. Toinen miehistä kertoi olleensa vain matkaseurana ja kolmas mies tilanneensa vain 20 purkkia nuuskaa.

Lapin käräjäoikeus ei uskonut miesten selityksiä, vaan katsoi miesten toimineen yhdessä ja yksissä tuumiin tarkoituksenaan tuoda kohtuullisen suuri määrä nuuskaa Haaparannalta Suomeen. Oikeus arvioi, että nuuskalastin myynti olisi tuonut kolmikolle lähes 20 000 euroa taloudellista hyötyä.

Miehet valittivat Rovaniemen hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut tuomioita. Hovioikeuden ratkaisuun voi hakea muutosta korkeimmalta oikeudelta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi