Lukiot virittelevät yhteistyötä Meri-Lapissa – "On hahmoteltu esimerkiksi yhteistä kielten opettajaa"

Kemin, Keminmaan ja Tornion lukiot pohtivat yhdessä uuden opetussuunnitelman toteuttamista.

lukiokoulutus
Kemin lyseon lukio
Lukioiden oppilasmäärät ovat laskussa Meri-Lapissa, minkä vuoksi yhteistyölle on tilausta.Risto Koskinen / Yle

Osa Meri-Lapin lukioista on aloittanut yhteistyön kehittämisen. Kemin, Keminmaan ja Tornion lukiot pohtivat yhdessä sitä, miten lukioiden ensi vuonna uudistuva opetussuunnitelma toteutetaan.

– Kemillä, Keminmaalla ja Torniolla on syksyllä alkanut yhteinen tutoropettaja-hanke. Siinä on ideana, että opettajat jakavat kokemuksiaan ja suunnittelevat tulevaa opetussuunnitelmaa niin, että siellä on yhteisiä elementtejä, kertoo Kemin lyseon lukion apulaisrehtori Henna Järvi.

Järvi kertoo, että yhteistyöllä voitaisiin esimerkiksi turvata useiden vieraiden kielten opetuksen toteutumista.

– On hahmoteltu esimerkiksi yhteistä kielten opettajaa, joka olisi osittain kiertävä eri kunnissa. Opetusta voitaisiin järjestää myös niin, että fyysinen tunti pidettäisiin esimerkiksi Torniossa ja sitä seurattaisiin Kemissä striimattuna, Järvi kertoo.

Yhteisten tuntien järjestäminen pitäisi huomioida lukujärjestyksissä.

– On mietitty myös sitä, miten tulevassa opetussuunnitelmassa lukujärjestykset voitaisiin pitää keskenämme samankaltaisina, Järvi sanoo.

Yhteistyötä voisi laajentaa esimerkiksi työelämään

Järven mielestä yhteistyötä voitaisiin toteuttaa myös muissa kursseissa.

– Tietysti sitten täytyy olla mahdollista hyväksyä tietty kurssi myös toisen kunnan lukion suorituksiin. Mutta sehän on järjestelykysymys.

Järvi laajentaisi yhteistyötä edelleen esimerkiksi yritysten suuntaan.

– Uusi opetussuunnitelma painottaa vahvasti kansainvälisyyttä sekä entistä enemmän työelämä- ja korkeakouluyhteistyötä. Näitä olisi järkevää tehdä yhdessä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).