Uimahalleissa polskitaan, kun ulkoliikuntapaikat eivät ole kunnossa

Alkuvuoden kävijämäärät Seinäjoen ja Vaasan uimahalleissa ovat selvästi viimevuotista suuremmat.

uimahallit
Kyltti Vaasan uimahallissa
Vaasan uimahallissa on alkuvuoden aikana käynyt noin 9500 uimaria, kun luku vuosi sitten oli 9086. Seinäjoella trendi on samankaltainen.Antti Haavisto / Yle

Lumeton ja sateinen alkuvuosi näkyy pärskeinä ja polskintana uimahalleissa.

Vaasan uimahallissa on vuoden ensimmäisten kahden viikon aikana käynyt noin 450 kävijää enemmän kuin vuosi sitten samana aikana. Alkuvuoden kävijämäärä on noussut yli 9 500 uimariin.

Seinäjoella trendi on sama; tammikuun ensimmäisten seitsemän aukiolopäivän aikana hallissa on käynyt noin 7 000 uimaria eli lähes 30 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Lapsiperheitä enemmän

Vaasan uimahallissa kävi viime viikonloppuna noin 1000 asiakasta sekä lauantaina että sunnuntaina. Palveluesimies Sari Kivelän mukaan ilmiö on tuttu ja odotettukin. Sekä vuoden alku että kelit tuovat kuntoilijat ja erityisesti lapsiperheet uimahalliin.

– Moni tykkää, että on paikka, minne tulla liikkumaan, kun ulkoliikuntamahdollisuudet eivät ole otolliset, Kivelä sanoo.

Kolme-neljä kertaa viikossa vesijuoksemassa käyvä Minna Haajamo kertoo myös hakeutuvansa uimahalliin muun muassa huonon ja liukkaan kelin takia. Hänkin on pannut merkille kasvaneet uimarimäärät.

– Väkeä on ollut enemmän. Esimerkiksi tänä aamuna oli tavallista vilkkaampaa sekä vesijuoksualtaassa että uimassa, Haajamo sanoo.

Siinä, missä huono ulkoilusää tuo kävijöitä uimahalliin, hyvä ulkoilusää vaikuttaa luonnollisesti toisin päin.

– Jos yhtäkkiä pölähtäisi pakkaset ja saisimme ladut sekä luistinradat kuntoon, se näkyisi meillä, Kivelä sanoo.

Lue seuraavaksi: Lämpimät säät veivät luistelijoilta jäät ja Vesisade vie ladut – Hiihtokausi on monin paikoin toistaiseksi ohi