1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemen kaupunki uudisti palautejärjestelmän, lupaa vastata 5 arkipäivässä – eniten kommentteja katujen ja liikenteen kunnossapidosta

Tavoitteena on keskittää asiakkailta tulevat palautteet yhteen kanavaan, jonka kautta niihin voidaan vastata aiempaa nopeammin.

Rovaniemi
Tietokone on pöydällä, käsi käyttää hiirtä
Palautetta voi antaa tietokoneella tai älypuhelimella.Laura Mainiemi / Yle

Rovaniemen kaupunki on ottanut käyttöön uuden palautejärjestelmän. Trimble Feedback-järjestelmän otettiin käyttöön joulukuun alussa. Järjestelmän kautta annettu palaute ohjautuu suoraan asiasta vastaavalle käsittelijälle, mikä nopeuttaa palautteiden käsittelyä. Kaupungin mukaan palautteisiin pyritään vastaamaan viiden arkipäivän kuluessa.

Tammikuun alkuun mennessä palautteita on tullut yhteensä noin 250 kappaletta ja niihin on vastattu keskimäärin neljän ja puolen päivän kuluessa.

Eniten viestejä katujen kunnossapidosta

Vuodenvaihteen aikana kaupunkilaiset ovat antaneet eniten palautetta katujen ja kevyen liikenteen väylien kunnossapidosta.

– Uusi järjestelmä on todella hyvä. Puhelinsoitot ja vastaajaviestit ovat vähentyneet ja tieto kulkee nyt suoraan urakoitsijalle. He käsittelevät 95 prosenttia katujen kunnossapitoa koskevista palautteista, Rovaniemen kaupungin kunnossapitopäällikkö Antti Karjalainen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Karjalainen muistuttaa, että palautteisiin kannattaa aina lisätä tarkka sijaintitieto, jotta epäkohtiin voidaan puuttua mahdollisimman nopeasti. Palautteeseen voi liittää myös kuvan.

Uuden järjestelmän käytön tavoitteena on keskittää asiakkailta tulevat palautteet yhteen kanavaan, jonka kautta niihin voidaan vastata aiempaa nopeammin. Sivustolla myös julkaistaan jo aiemmin annettua palautetta vastauksineen. Käytäntö vähentää useisiin samankaltaisiin kysymyksiin vastaamista.

Palautejärjestelmään pääsee kaupungin verkkosivujen kautta ja se toimii myös älypuhelimella.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi