1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Matkamessut

Matkamessuilta haetaan näkyvyyttä ja ammattilaiskontakteja - Lauhanvuoren-Hämeenkankaan Geopark mukana omalla osastollaan

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueelta Helsingissä järjestettäville Matkamessuille osallistuu vain kourallinen kuntia ja kohteita.

Lauhanvuori-Hämeenkankaan Geopark -suunnitelmia esitellään Matkamessuilla. Kuva: Kati Ala-Renko / Yle

Tänään käynnistyvillä Matkamessuilla on pohjalaisittain varsin niukka edustus. Paikalla on vain muutamia kuntia ja kohteita.

Oman osastonsa Helsinkiin on vienyt kuitenkin muun muassa Visit Vaasa, jossa panostetaan nyt erityisesti tämän ja huomisen päivän ammattilaistapaamisiin.

Matkamessut on Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Janssonin mukaan yksi tärkeimmistä alan messuista. Osaston koko ei ole iso, mutta Jansson kertoo, että eri toimijoiden kanssa ovat päivät täynnä tapaamisia.

Visit Vaasan osastolla on esillä myöWasaline. Omana osastona on mukana myös mustasaarelainen Ingves&Svanbäckin matkatoimisto.

Geopark mukana isolla satsauksella

Etelä-Pohjanmaan puolelta messuille on lähtenyt muun muassa Ähtärin kaupunki sekä useamman kunnan ja maakunnankin alueelle ulottuva Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark. Puisto hakee Unescon Geopark-statusta.

Puiston toiminnanjohtaja Terttu Hermansson kertoo, että Geoparkille osallistuminen on iso satsaus. Puiston ständillä on joka päivä viidestä seitsemään henkilöä esittelemässä kohdetta. Mukana on muun muassa kunnanjohtajia ja yrittäjiä.

Osallistumisella haetaan ennen kaikkea näkyvyyttä.

– Kyllä tämä alue melko tuntematon myös Suomessa on, että meidän täytyy tehdä vähän rajumpia toimenpiteitä, jotta sitten edes kotimaassa tunnettaisiin näitä meidän luontokohteita ja matkailupalveluita, kertoo Hermansson.

Hermanssonin mukaan suora rahallinen kustannus messuista on noin 20 000 euroa. Rahoitusta on tullut Maaseuturahastolta.