1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. messut

Maailman suurimmat elintarvikemessut ovat Esedun opiskelijoille näytön paikka

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelijat työskentelevät Suomen messuosaston ravintolassa parin viikon ajan Grüne Woche -messuilla Saksassa.

Esedun matkailualan opettaja Niina Liukkonen, matkailualan opiskelija Alisa ja kokkiopiskelija Azusa odottavat mielenkiintoista messumatkaa. Kuva: Sari Ursin / Yle

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun ravintola- ja catering-alan sekä matkailualan opiskelijat suuntaavat keskiviikkona kansainväliseen vaihtoon Grüne Woche -messuille Saksaan.

Matkaan lähtee yhteensä yhdeksän opiskelijaa.

– Odotan innolla, tämä on tosi suuri kokemus ja kasvattaa minua ihmisenä. Meillä on jo valmiiksi hyvä ryhmähenki. On hienoa edusta Suomea, sanoo Alisa Tyuchkalova.

– Jännittää, en ole koskaan aiemmin käynyt Saksassa. Tähän on valmistauduttu pitkään ja tehtiin paljon esivalmisteluita, kertoo Azusa Hokkanen.

Harjoitustyönään opiskelijat valmistivat ja tarjoilivat 600 ruoka-annosta oman oppilaitoksensa tiloissa.

– Siinä sai vähän makua siitä, millaista on tulossa, sanoo Tyuchkalova.

Vaihtojaksonsa aikana opiskelijat työskentelevät Suomen messuosaston ravintolassa parin viikon ajan.

Esedun matkailualan opettaja Niina Liukkonen kertoo, että osa ruoasta valmistettiin jo etukäteen ja lähetettiin kylmäkonteissa Saksaan. Tavoitteena on messuilla myydä noin 500 ruoka-annosta päivässä. Etelä-Savon maakunnan ruoka-aineista esillä ovat esimerkiksi lohi, muikku ja naudan- sekä possunliha.

– Itse menuhan on ravintola Vaihan käsialaa, sanoo Liukkonen.

Grüne Woche -messut ovat maailman suurimmat elintarvikemessut.