Avoimen yliopiston opiskelijamäärä kasvaa Itä-Suomessa – suosituimpien opintojen listalla ravitsemusta ja kauppatieteitä

Avoimessa yliopistossa opiskeli viime vuonna lähes 15 000 ihmistä Kuopion ja Joensuun kampuksilla.

avoin yliopisto
Opiskelija
Itä-Suomen yliopistossa avoimen opintoja tekevien määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Kuvituskuva.Heli Sorjonen / Yle

Avoimen yliopiston suosio on kasvanut. Avoimen yliopiston opiskelijoiden määrä on lisääntynyt viime vuosina noin 5–7 prosenttia Itä-Suomen yliopistossa.

Avoimessa yliopistossa opiskeli viime vuonna lähes 15 000 ihmistä Kuopion ja Joensuun kampuksilla. Toissavuodesta opiskelijoiden määrä lisääntyi tämän hetkisen tiedon mukaan noin kahdeksalla sadalla.

Avoimen yliopiston koulutusjohtajan Leena Leskisen mukaan syitä avointen opintojen suosion kasvuun on monia, kuten lisääntynyt tietoisuus opintomahdollisuuksista sekä jatkuvan oppimisen korostuminen työelämässä.

Lisäksi lukiolaisten määrä avoimessa yliopistossa on kasvanut viime vuonna voimaan astuneen lukiouudistuksen korkeakouluyhteistyövelvoitteen myötä.

Itä-Suomen yliopistossa avointa yliopisto-opetusta tarjotaan filosofisen, luonnontieteiden ja metsätieteiden, terveystieteiden sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntien koulutusaloilla.

Opintopisteitä suoritetaan eniten ravitsemustieteessä, työ- ja organisaatiopsykologiassa sekä kauppatieteiden perusopinnoissa. Opiskelijoiden määrässä laskettuna kauppa- ja oikeustieteen opinnot ovat terveystieteitä suositumpia.

Leskisen mukaan suosituimpien listalla on ollut vuodesta toiseen samojen alojen opintoja.

– Vain niiden järjestys vaihtelee, jonakin vuonna yksi on suosituin, toisena toinen.