Vaasan kodittomat kissat ovat saamassa uuden talon

Mahdollinen uusi kissatalo sijaitsee Vetokannaksella ja sille on nyt myönnetty poikkeamislupa.

löytökissat
Vaasan kissatalo
Yli 100-vuotias talo Vaasan Palosaarella on toiminut löytöeläintalona vuodesta 1996 lähtien.Elina Kaakinen / Yle

Uusien tilojen hankkiminen Vaasan kissatalolle on nytkähtänyt hieman eteenpäin. Vaasan kaupunginhallituksen suunnittelujaosto myönsi eilen poikkeamisluvan asemakaavasta Vetokannaksella sijaitsevalle omakotitalolle. Tämä tarkoittaa mahdollisuutta muuttaa asuinrakennus pieneläinsuojaksi löytökissoille ja yhdistyksen toimitilaksi.

Kiinteistön naapureita on kuultu. Neljällä ei ollut huomauttamista, mutta kaksi naapuria huomautti, ettei eläintarhaus kuulu kaupunkialueelle. Suunnittelujaoston mukaan toiminasta ei kuitenkaan aiheudu lähiympäristölle haittaa, eikä aiempi toiminta Palosaarella ole häirinnyt naapureita.

Kissat oleskelevat pääosin sisätiloissa ja ulkoilevat vain talon yhteydessä olevassa ulkotarhassa.

Kissatalo sijaitsee tällä hetkellä Palosaarella korjauskelvottomassa talossa ja sille on etsitty uutta taloa jo jonkin aikaa. Yhdistys on kerännyt varoja yksityisiltä lahjoittajilta kiinteistön ostamista varten.

Vaasan kodittomien kissojen yhdistys ry voi seuraavaksi hakea rakennus- tai toimenpidelupaa kaupungin rakennustarkastajalta.

Päätöksen valitusaika on tässäkin 30 vuorokautta pöytäkirjan tarkastamisesta.

Lue myös: Kissoille ei löydy kotia Vaasassa – kaupat tyssäävät milloin mihinkin syyhyn: "Kun on itse rakentanut talon, niin sitten tulee sata kissaa ja tuhoaa sen"