1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. laskettelurinteet

Tahkon ja Kasurilan rinteet pysyneet laskettelukunnossa

Lauhasta ja vesisateisesta säästä huolimatta alkukauden kävijämäärät ovat edellisen kauden tasolla.

laskettelurinteet
Kasurilan laskettelukeskuksen rinne
Kasurilan laskettelurinteessä lasketeltiin joulukuussa 2019. Rinteen juurella näkyy lumitykkien aiheuttama sankka sumupilvi.Keijo Salokangas / Yle

Tahkon ja Kasurilan laskettelukeskuksissa kuvaillaan alkukauden tilannetta kohtuulliseksi.

Näiden kahden laskettelukeskuksen rinteistä vastaavan Huippupaikkojen mukaan rinteitä ja hissikapasiteettia on hyvin käytössä. Leuto alkutalvi on tuonut toimintaan kuitenkin omat hankaluutensa.

– Kyllä me on saatu rinteitä sen verran lumetettua ja kapasiteetit sille mallille, että kävijämäärissä ollaan aika lailla edellisen kauden tasolla, sanoo Huippupaikkojen toimitusjohtaja Lauri Suutarinen.

Kuopion korkeudella ei maastosta luonnonlunta löydy nyt tammikuun puolivälissä juuri lainkaan. Tahkolla investointi uuteen lumetusjärjestelmään on auttanut tilannetta. Lumetus onnistuu jo kahden–kolmen asteen pakkasella, vaikka parhaiten lunta saisi tuotettua 10–15 asteen pakkasella. Esimerkiksi Tahkolla on nyt auki kahdeksan rinnettä.

– Nämä vuodet eivät ole veljiä keskenään. Aina joka alkukausi on vähän kysymerkki, miten pakkaset saapuu. On ollut paljon hankalampiakin ja huonompia startteja, että sillä lailla pitää olla tyytyväinen, sanoo Suutarinen.

Lue seuraavaksi