Vireillä olevien jääkiekon monitoimiareenoiden rahoitus vankistuu – mukaan miljardisijoittaja Taaleri Oy

Hämeenlinnan Hämeensaareen sekä Helsinkiin ja Jyväskylään areenoita suunnitelleen Sepos Oy:n omistajaksi ja tueksi tulee miljardiluokan finanssisijoittaja Taaleri Oy.

jääkiekko
Havainnekuva suunnitellusta Hämeensaaren monitoimiareenasta
Hämeenlinnan monitoimi-areena tulisi Hämeensaaressa uimahallin naapuriksi. Kiinteistökehittäjien mukaan varsinaisia ulkonäkökuvia hankkeesta ei ole vielä piirretty. Havainnekuva talvelta 2019. Nina Keski-Korpela / Yle

Taaleri Sijoitus Oy on ostanut lähes kolmanneksen, 30 prosenttia, Sepos Oy:sta, joka on valmistellut monitoimiareenoita Helsinkiin, Hämeenlinnaan, Jyväskylään ja Turkuun. Taaleri kertoo osakekaupasta ja sijoitushankkeistaan tiedotteessaan.

Taaleri Sijoitus ja Sepos ovat tutkineet vuoden verran monitoimiareenan perustamista Hämeenlinnan Hämeensaareen. Hankkeen kustannusarvio on Ylen tietojen mukaan runsaat 200 miljoonaa euroa. Areenan lisäksi hankkeeseen sisältyy runsaasti asuntorakentamista.

– Yritysosto tuo Taalerille mahdollisuuden päästä mukaan jo olemassa oleviin mielenkiintoisiin kiinteistöhankkeisiin, kertoo Taalerin toimitusjohtaja Robin Lindahl yhtiön tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Taalerilla on ollut verkkosivujensa mukaan kesällä 2019 hallinnoitavia varoja 6,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 300.

Hämeenlinnan kaupunki on teetättänyt loppuvuodesta 2019 ulkopuolista arviota Hämeenlinnan monitoimiareenan ja Hämeensaaren muiden hankkeiden merkityksestä.

Liigajoukkue HPK on yhtiöjohdossaan miettinyt myös toiminta-ajatuksensa laajentamista jääkiekosta monimuotoiseksi tapahtumatuottajaksi.