Iltalehti: Sairaanhoitajan epäillään tappaneen potilaan Helsingissä – poliisin hälytti työnantaja Hus

Poliisi ei vahvista tekotapaa. Tapausta tutkitaan epäiltynä tappona.

potilaat
Henkilö tukee hoidossa olevaa potilasta pitämällä sitä kädestä kiinni.
Poliisi tutkii potilaan kuolemaa tappona. Kuvituskuva.Markku Rantala / Yle

Poliisi epäilee, että sairaanhoitaja on tappanut potilaan tammikuun alussa helsinkiläisessä hoitolaitoksessa, kertoo Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan taposta epäillään 57-vuotiasta naishoitajaa. Poliisi kertoo Iltalehdelle, että sairaanhoidon yhteydessä tapahtunutta potilaan kuolemaa tutkitaan epäiltynä tappona.

Hoitaja on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin työntekijä, vahvistaa Husin hallintoylilääkäri Teppo Heikkilä Ylelle. Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Heikkilän mukaan epäilystä ilmoitti poliisille juuri Hus.

– En halua tätä tapausta tarkemmin kommentoida. Poliisitutkinnan suhteen tiedotusvastuu on poliisilla. Sen pystyn vahvistamaan, että tieto poliisin suuntaan lähti meiltä Husista.

Milloin tämä tapahtui?

– Ilmoitus on lähtenyt heti, kun tapaus on tullut tietoon. Kyllä se tammikuun aikana on ollut. Sen voin vahvistaa, Heikkilä sanoo.

Iltalehden mukaan kyseessä on ollut hengityskoneeseen kytketty miespotilas ja sairaanhoitajan epäillään kytkeneen koneen pois päältä. Poliisi ei vahvista Iltalehdelle tietoa tekotavasta.

Yle ei ole tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan asiaa.