Koulutuskuntayhtymän yhtiöittämisaikeet närästävät Etelä-Karjalan demareita - kunnat päättävät, miten asiassa edetään

Saimaan ammattiopistoa ylläpitävän kuntayhtymän hallitus sai joulukuussa eteensä esityksen yhtiöittämisselvityksestä.

Etelä-Karjala
Saimaan ammattiopisto Sampo Lappeenrannassa
Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä vastaa Saimaan ammattiopiston toiminnasta.Yle

Etelä-Karjalassa viritellään koulutuskuntayhtymän yhtiöittämistä.

Etelä-Karjalan sosialidemokraattien aluekokous arvostelee kannanotossaan sekä yhtiöittämisaikeita että tapaa, jolla selvittämisesitys tuotiin joulukuussa yhtymähallituksen käsiteltäväksi ohi virallisen esityslistan.

Kuntayhtymähallituksen puheenjohtaja Jouni Kemppi (kesk.) Lappeenrannasta muistuttaa, että kunnat pohtivat vasta sitä, teetetäänko yhtiöittämisestä selvitys. Asiasta on Kempin mukaan keskusteltu jo syksyllä kuntayhtymän luottamus- ja virkamiesjohdon omistajaohjausseminaarissa.

Kemppi toteaa, että jos selvitys tehdään, omistajakunnat voivat puntaroida sen avulla mahdollisen yhtiöittämisen edut ja haitat.

Yhdeksän jäsenkunnan yhteinen koulutuskuntayhtymä ylläpitää Saimaan ammattiopistoa Sampoa. Kuntayhtymään kuuluvat Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari.

Osakaskuntien hallitukset ottavat asiaan kantaa nyt alkuvuodesta.

Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.) arvelee, että koulutuskuntayhtymän yhtiöittämisen selvittämisesitys voi tulla kaupunginhallituksen käsittelyyn jo ensi viikolla.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus