Kanadalaiset mukaan Iranin ohjusiskun aiheuttaman lentoturman tutkimuksiin

Onnettomuustutkijat Kanadasta ovat vierailleet lento-onnettomuuden tapahtumapaikalla. Iranin ohjusiskujen aiheuttamassa turmassa kuoli 57 kanadalaista.

Lentokoneen alasampuminen
Turmakoneen jäänteitä tutkittiin Teheranin lentokentän lähistöllä..
Turmakoneen jäänteitä Teheranin lentokentän lähistöllä.Rex Features / AOP

Iran on myöntänyt kanadalaisille asiantuntijoille luvan osallistua alasammutun matkustajakoneen tutkimiseen.

Kanadan liikenneministeri Marc Garneau kertoi viranomaisten tutkivan koneen jäännöksiä paikalla, jossa kone syöksyi maahan.

Tutkijat eivät vielä ole päässeet käsiksi lennon ja ohjaamon tallenteisiin, ministeri kertoi tiedotustilaisuudessa.

Kanadalaiset haluavat selvittää Teheranissa, miten ja miksi Iran ampui alas ukrainalaisen matkustajakoneen 8. päivä tammikuuta.

Iranin pääkaupungista Teheranista Ukrainan Kiovaan lähtenyt matkustajakone putosi maahan heti nousun jälkeen. Kaikki koneessa olleet 176 matkustajaa kuolivat. Uhrien joukossa oli myös muun muassa iranilaisia, ukrainalaisia ja ruotsalaisia.

– Iranilaiset ovat kertoneet meille, että voimme osallistua mustien laatikoiden purkamiseen ja analysointiin, ministeri Garneau kertoi.

Lue lisää:

Ruotsissa vaaditaan Iranilta perusteellista onnettomuustutkintaa ja ihmetellään, miksi ukrainalaiskone sai lähtöluvan

Tämän tiedämme nyt ukrainalaisen matkustajakoneen turmasta: Trudeau syyttää Irania, New York Timesin videolla näkyy ehkä ohjuksen osuminen koneeseen

Iran ampui ukrainalaiskoneen alas vahingossa – Kuusi tapausta viime vuosikymmeniltä osoittaa, että kohtalokkaita "mokia" on tapahtunut ennenkin

Lähteet: Reuters