Hyppää sisältöön

Elmu on sittenkin pääsemässä Puhokseen – "Se on ykköskortti tällä hetkellä"

Helsinkiläinen elävän musiikin yhdistys Elmu etsii kuumeisesti uutta keikkapaikkaa. Alkuperäinen suunnitelma romuttui, mutta nyt on taas toivoa ilmassa.

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry haluaisi siirtää keikkapaikkansa Nosturista Puhoksen ostoskeskukseen. Kuva: Retu Liikanen / Yle

Elävän musiikin yhdstys Elmun hallitus suhtautuu erittäin myönteisesti HOK Elannon tarjoukseen Jyskin entisistä tiloista keikkapaikaksi Puhoksen ostoskeskuksessa Itä-Helsingissä, kertoo Elmun aktiivijäsen Tuomas Finne.

– Olemme kartoittaneet Puhoksen eri tiloja, ja tämä Jyskin tila vaikuttaa juuri sopivalta Elmun toimintaan. Se on ykköskortti tällä hetkellä.

Elmu ry:n aktiivi Tuomas Finne uskoo, että ihmiset löytävät keikoille myös kantakaupungin ulkopuolelle. "On kansainvälinen trendi, että keskustat tylsistyvät. Se on tän hetken juttu." Kuva: Retu Liikanen / Yle

Yle kertoi joulukuussa, että Elävän musiikin yhdistys Elmu havitteli Alepan tyhjillään olevia tiloja Puhoksessa Helsingin Itäkeskuksessa. Tarkoituksena oli remontoida Puhokselle keikkapaikka, koska Elmu joutui luopumaan Nosturista. Se puretaan Telakkarannan uuden asuinalueen rakentamisen tieltä.

Puhoksen Alepan tilat omistava HOK Elanto oli kuitenkin jo ehtinyt vuokrata Alepan entisen liiketilan Fidalle, mutta Elmu ei luopunut toivosta Puhokselle muuton suhteen.

Puhoksesta on löytynyt uusi mahdollisuus

Tällä viikolla HBL (siirryt toiseen palveluun) kertoi jälleen uudesta käänteestä. HOK Elanto on tarjonnut Puhoksesta Jyskin entisiä tiloja Elmulle.

HOK Elannon kiintestöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo Ylelle, että Elmu olisi mainio toimija Puhokselle.

– Elmu sopisi sinne erinomaisesti. Olemme ehdottaneet Elmulle sieltä tilaa, ja he pohtivat sitä nyt.

Elmun aktiivijäsenen Tuomas Finnen mukaan yhdistyksen hallitus ei ole vielä tehnyt asiasta virallista päätöstä, mutta hän paljastaa, että käytännössä hallituksen enemmistö pitää Puhosta ykkösvaihtoehtona Elmun uudeksi keikkapaikaksi.

Nosturin iso sali veti noin 900 ihmistä ja pieni sali noin 250. Elmu ei ole vielä kartoittanut Jyskin entisiä tiloja tarkasti, mutta Finne uskoo, että sinne mahtuu ainakin saman verran yleisöä kuin Nosturiin.

Tosin Finnen mukaan olisi hyvä, jos uuteen keikkapaikkaan mahtuisi vähän enemmänkin yleisöä.

– Nykyään aika moni bändi haluaa, että salissa olisi 1 500 ihmisen kapasiteetti. Sillä kapasiteetillä kierretään aika usein Euroopassa.

Ravintola Kaisaniemi voi tulla kyseeseen "jollain aikavälillä"

Vaikka Puhoksen entinen Jyskin tila vaikuttaa nyt olevan ensisijainen vaihteoehto Elmulle, se ei ole ainoa vaihtoehto. Helsingin kaupunki on tarjonnut Elmulle myös Ravintola Kaisaniemeä.

Finnen mukaan tätäkään tarjousta ei ole vielä hylätty.

– Elmu on pohtinut, että jos jollain aikavälillä Ravintola Kaisaniemi onnistuu, niin se olisi sijainniltaan ja historialliselta arvoltaan hieno ratkaisu. Siellä on aikoinaan pidetty paljon konsertteja ja klubeja. Se voisi myös olla uusi alku tämmöiselle toiminnalle.

Ravintola Kaisaniemi olisi ainoana keikkapaikkana liian pieni Elmulle ja sinne muutto edellyttäisi mittavaa remonttia.

Finne näkee silti mahdollisuuksia myös tässä vaihtoehdossa.

– Toisaalta on erikokoisia live-keikkoja, ja siinä on iso terassi, joka voi kompensoida pientä ravintolarakennusta.

Lue myös:

.
.