1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kevytsora (rakennustarvikkeet)

Soratehdas sai luvan uudelle savenottoalueelle Myllykoskella – rekkakuljetukset siirtyivät uudelle reitille asukkaiden toiveesta

Paikalliset asukkaat olivat huolissaan asuintiensä turvallisuudesta ja kunnon heikentymisestä.

kevytsora (rakennustarvikkeet)
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Kouvolalainen Lecan kevytsorayritys on saanut luvan perustaa kiistellyn savenottoalueen. Yritys alkaa kuljettaa savea Kuusankosken-tehtaalleen Myllykoskelta.

Paikalliset Ummeljoen asukkaat ovat vastustaneet savikuljetuksia, koska he ovat huolissaan esimerkiksi asuintiensä Lossitien turvallisuudesta ja kunnon heikentymisestä. Huolenaiheina ovat olleet myös savenotosta koituva melu ja pöly.

Kymmenkunta asukasta otti kantaa viime vuoden puolella Leca Finlandin lupahakemukseen.

Asukkaat pelkäsivät, että savenotto vaurioittaa rakennuksia ja laskee alueen talojen arvoa. Asukkaat olivat huolissaan myös Kymijoen veden samentumisesta ja kaivovesien pilaantumisesta.

Leca Finland on vaihtanut suunnitelmiaan savikuljetusten reitistä ja aikoo käyttää Lossitien sijaan erikseen rakennettavaa tietä. Myös suojaetäisyyttä lähimpiin asuinrakennuksiin on lisätty 100 metristä 150 metriin. Esimerkiksi melutason ohjearvot eivät saa ylittyä 150 metrin etäisyydellä sijaitsevissa asuintaloissa.

Yritys joutuu myös tarkkailemaan lähialueen talousvesikaivojen vedenlaatua ja pinnankorkeutta.

Lue seuraavaksi