Parolan lukion väliaikaisista tiloista ei syntynyt päätöstä Hattulassa – asia palautettiin valmisteluun

Sivistyslautakunta ja kunnanhallitus käsittelivät yläkoulun ja lukion väistötila-asioita keskiviikon kokouksissaan.

Hattula
Koululaispoikia.
Juha-Pekka Inkinen / YLE

Hattulassa Parolan yhteiskoulun eli yläkoulun opetus siirtyy sisäilmaväistöön Parolan lukion vuonna 1999 rakennettuihin tiloihin. Sivistyslautakunta päätti asiasta kokouksessaan keskiviikkona.

Parolan lukion väistötiloista puolestaan ei saatu vielä ratkaisua aikaan kunnanhallituksessa, vaan asia palautettiin uudelleen valmisteluun.

Sivistyslautakunnassa on ollut esillä lukion siirto muun muassa Hämeenlinnaan koulutuskuntayhtymä Tavastian tiloihin, pääosin Hattelmalantien kampusalueen K-rakennukseen. Joitain erityisluokkatiloja olisi yhteiskäytössä Lyseon lukion kanssa. Lukion tilojen vuokraaminen koulutuskuntayhtymä Tavastialta maksaisi vajaat 130 000 euroa.

Sopisiko lukio Juteinitalolle?

Hattula selvittää nyt Juteinitalon sopivuuden lukio-opetukseen. Juteinitalossa oletetaan olevan lukion väistötiloiksi sopivia tiloja, mutta ei riittävästi. Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koivisto sanoo, että myös keskustassa olevien usein yksityisten omistuksessa olevien tilojen käyttöön ottaminen pitää selvittää.

– Ensin kun saamme selvityksen siitä, mitkä tilat olisivat Hattulassa otettavissa opetuskäyttöön, ja mitä niiden mahdolliset muutoskustannukset tulisivat olemaan, niin asiaa tarkastellaan sitten Hattulan kunnanhallituksessa sekä toiminnallisesta että taloudellisesta lähtökohdasta.

Koivisto ei vielä arvioi väistötilakustannuksia, koska ratkaisuakaan ei ole vielä valittu. Yläkoulun väistötilaratkaisuksi olivat esillä esimerkiksi Rosollin tilat, taksiasema, Kiinteistö Oy Parolan tori, Valintatalo ja Verstaantie 1

Parolan yhteiskoulussa on kärsitty vakavista sisäilmaongelmista. Viime vuoden toukokuun ja marraskuun välisenä aikana sivistyslautakunta päätti poistaa koululta käytöstä 13 opetustilaa.

Päivitetty 16.1.2019 klo 11.47: Päätös jäi syntymättä lukion väistötiloista, ei yläkoulun, kuten uutisessa aiemmin kerrottiin.