1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanin kaupunginteatterin hyvä maine houkuttelee nuoria näyttelijöitä – "Täällä tehdään haastavaa ja kokeellista taidetta"

Kajaanin kaupunginteatteriin on palkattu puolessa vuodessa kolme nuorta näyttelijää.

Kajaanin kaupunginteatteri
Kajaanin kaupunginteatteri ulkoapäin helmikuussa.
Kajaaniin on vastikään muuttanut kolme nuorta vasta valmistunutta näyttelijää, jotka saivat teatterista töitä.Milka Krogerus/Yle

Kajaanin kaupunginteatterin hyvä maine tunnetaan jo ympäri maata. Viime syksynä Kajaaniin muutti kolme nuorta vasta valmistunutta näyttelijää, jotka saivat teatterista töitä.

Syntyjään kontiolahtelainen, Helsingissä opiskellutnäyttelijä Sampsa Timoskainen, 27,kertoo, että Kajaanin teatteri tunnetaan alalla teatterina, jossa on hyvä ilmapiiri ja korkeatasoista teatteria. Nuoria kiinnostaa hänen mukaansa Kajaanin teatterin haastava ja kokeellinen taide.

– Täällä myös pääsee tekemään haastavimpia rooleja kuin ehkä isommissa kaupungeissa, Timoskainen sanoo.

Timoskaisen mukaan Kajaanin korkeatasoinen kulttuuri voisi houkutella kaupunkiin muitakin nuoria aikuisia.

– Täällä taide, tanssi ja teatteri on niin korkeatasoista, että se tekee Kajaanista omanlaisensa. Mielestäni sitä kulmaa voisi teroittaa ja tällaiselle kaupungille olisi varmasti myös kysyntää, Timoskainen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi