Hyppää sisältöön

Alma Pöysti näyttelee pääroolin Tove Janssonista kertovassa elokuvassa

Syksyllä 2020 ensi-iltansa saavan Tove-elokuvan ohjaa Zaida Bergroth.

Nuoren Tove Janssonin rooli on Alma Pöystille ensimmäinen päärooli pitkässä elokuvassa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tove Janssonista kertovan elokuvan päänäyttelijät on julkistettu.

Pääroolissa nähdään näyttelijä Alma Pöysti. Rooli nuorena Tove Janssonina on siinä mielessä Pöystille tuttu, että hän on aiemmin näytellyt samaa roolia teatterinäyttämöllä (siirryt toiseen palveluun).

Pöysti on esiintynyt (siirryt toiseen palveluun) myös muun muassa elokuvissa Vuosaari (2012) ja Pahan kukat (2016). Hän antoi äänensä Niiskuneidille elokuvassa Muumit Rivieralla (2014). Nyt julkistettu rooli on Pöystin ensimmäinen pääosarooli pitkässä elokuvassa.

Tove Jansson on inspiroiva, rohkea ja lumoava persoona. Olen innoissani saadessani olla mukana tässä kunnianhimoisessa elokuvatuotannossa kertomassa osan Toven poikkeuksellisesta tarinasta, hänen sisäisestä maailmastaan ja taisteluista niin taiteessa kuin rakkaudessa, Alma Pöysti toteaa tiedotteessa.

Ylellä julkaistussa Muotokuvassa-sarjassa Alma Pöystistä piirtyy kuva vaatimattomana näyttelijänä, jolle sisältö on pintaa tärkeämpää.

– Teatterin pitäisi vähät välittää kilpailukonsepteista, joita on kaikkialla, sillä se ei ole aitoa. Se ei tee ihmiselle erityisen hyvää, hän sanoo ohjelmassa.

Alma Pöystin isoisä on näyttelijä Lasse Pöysti ja isä teatteriohjaaja Erik Pöysti.

Tove-elokuvaa kuvataan parhaillaan Helsingissä. Kuva: Terhi Liimu / Yle

"Rosoinen, energinen ja intiimi elokuva"

Tove-elokuva sijoittuu 1940–50-lukujen taitteen graafiseen, jazzintäyteiseen Helsinkiin. Maailmankuulu taiteilija Tove Jansson oli tällöin 30–40-vuotias. Syksyllä 2020 ensi-iltansa saavan Tove-elokuvan ohjaa Zaida Bergroth. Elokuva on ruotsinkielinen ja se kuvataan filmille.

– Pyrin siihen, että elokuvasta tulee mahdollisimman rosoinen, energinen ja intiimi. Kukkaseppelöity, kaikkien rakastama Tove Jansson on ollut mielikuvissani niin tavoittamattomissa, niin korkealla jalustalla, että tämä on oma tapani vetää hänet mahdollisimman lähelle, Bergroth sanoo tiedotteessa.

Teatteriohjaaja Vivica Bandlerin roolissa nähdään Krista Kosonen ja kansanedustaja Atos Wirtasta näyttelee ruotsalainen Shanti Roney.

.
.