Fazer suunnittelee Kaarinan tehtaan sulkemista – työt siirtyisivät Kouvolaan

Kaarinan tehtaan mahdollinen sulkeminen ajoittuisi syksyyn 2020.

Fazer
Kaslinkin tehdas
Fazer suunnittelee siirtävänsä kauratuotteiden valmistusta Kaarinasta Kouvolaan. Fazer osti kouvolalaisen perhemeijerin Kaslinkin tilat Korialla viime kesänä.Pyry Sarkiola / Yle

Fazer suunnittelee sulkevansa Kaarinan tehtaan. Toiminnot siirrettäisiin Korian tehtaalle Kouvolaan.

Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat Kaarinan tehtaan koko henkilöstöä. Tehtaalla on 48 työntekijää.

Kaarinan tehtaan mahdollinen sulkeminen ajoittuisi syksyyn 2020.

Suunnitelmien taustalla on se, että Kaarinan tehtaan laajentaminen ja nykyaikaistaminen vaatisi mittavia investointeja. Fazerin tiedotteen mukaan niitä on Kaarinan tehtaassa vaikea toteuttaa.

Kaarinan tehtaalla valmistetaan Fazerin kaurapohjaisia Yosa-tuotteita.

Yhtiön mukaan maidottomat, kaurapohjaiset tuotteet ovat avainroolissa liiketoiminnan kasvussa sekä Suomessa että ulkomailla.

– Meidän on varmistettava asemamme ja tuotannon kilpailukyky kiristyvässä kilpailutilanteessa sekä mahdollistettava tarvittavat tuotannon lisäinvestoinnit ja täytettävä kiristyvät laatu-, turvallisuus- ja ympäristövaatimukset, Fazer Lifestyle Foodsin toimitusketjun johtaja Heli Anttila sanoo tiedotteessa.

Fazer osti kaksi perheyritystä

Fazer osti kaarinalaisen, hapattamalla valmistettuihin kauratuotteisiin erikoistuneen Bioferme Oy:n maaliskuussa 2017 (siirryt toiseen palveluun). Yrityskaupassa Yosa-kauratuotteet siirtyivät Fazerille, ja yhtiö laajensi toimintaansa kauratuotemarkkinoille.

Yrityskaupan yhteydessä Fazer perusti uuden Fazer Lifestyle Foods -liiketoiminta-alueen.

Kesäkuussa 2019 Fazer ilmoitti ostavansa korialaisen perhemeijeri Kaslinkin. Perheyritys on ollut osa Fazer-konsernia elokuusta 2019 saakka.

Korialla sijaitseva tuotantolaitos on erikoistunut kasvipohjaisten elintarvikkeiden valmistukseen.