Etelä-Pohjanmaalla epäillään poikkeuksellisen suurta luvatonta turvetuotantoa

Eteläpohjalaisyrityksen epäillään nostaneen turvetta kymmenien hehtaarien alueelta viidentoista vuoden ajan.

poliisitutkinta
Kahasuon turvetuotantoalue
Jaana Polamo / Yle

Pohjanmaan poliisilaitoksen talousrikosyksikkö on tutkinut epäilyä luvattomasta turvetuotannosta Etelä-Pohjanmaalla. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus teki viime kesänä tutkintapyynnön luvattomasta turvetuotannon harjoittamisesta. Turvetta epäillään nostetun ilman ympäristölupaa yhtiön ja kahden epäillyn toimesta useiden kymmenien hehtaarien alueelta vuosina 2002 - 2017.

Rikoskomisario Sakari Palomäki Pohjanmaan poliisilaitokselta sanoo, että vuosittain poliisi tutkii muutamia tapauksia turvetuotantoon liittyen.

– Yleensä tutkittavat tapaukset liittyvät ympäristöluvassa sallitun turvemäärän tuotannon ylittämiseen. Nyt tutkittavana oleva tapaus on poikkeuksellinen, koska tutkittavana on tapahtumat 15 vuoden ajalta ja epäilty tuotantomäärä on suuri, Palomäki lisää.

Palomäki sanoo, esitutkinta on valmistumassa ja se lähtee lähipäivinä loppulausunnolle. Sen jälkeen asia etenee syyteharkintaan.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tänään turpeennostosta epäillyn yhtiön ja siihen liittyvien vastuuhenkilöiden omaisuutta vakuustakavarikkoon noin 245 000 euron edestä.

Artikkelia täydennetty klo. 15:50 poliisin kommenteilla.