1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemi palkittiin Matka 2020 -messuilla

Rovaniemi nousi toiseksi, kun suomalaisia kaupunkeja ja alueita vertailtiin matkailijoiden määrän kehityksen perusteella.

Rovaniemi
Joulupukin Pajakylä Rovaniemellä.
Joulupukin Pajakylä on Rovaniemen suosituin käyntikohde.Esko Jämsä / AOP

Rovaniemen matkailu sai tunnustuksen Matka 2020 -messuilla Helsingissä torstaina.

Rovaniemi nousi toiseksi, kun suomalaisia kaupunkeja ja alueita vertailtiin matkailijoiden määrän kehityksen perusteella. Vertailussa otettiin huomioon myös matkailualueiden muut tavoitteet kuten sesonkivaihtelun tasaaminen ja viipymän pidentäminen.

Vertailussa olivat mukana kaikki kunnat, seutukunnat ja maakunnat, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Rovaniemi nousi vertailun kakkossijalle. Ykköseksi nousi Sotkamo ja kolmanneksi Vantaa.

Vertailun tekivät Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL, Visit Finland sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy.

– Tunnustuksesta suurin kiitos kuuluu Rovaniemen alueen matkailuyrityksille, jotka ovat tehneet pitkän linjan työtä kansainvälisen matkailun menestyksen eteen, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sanoo tiedotteessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).