IL: Muusikko Samu Haberille syyte huumausainerikoksesta – artisti myöntää "vähäisen käytön" Instagramissa

Syyttäjä kertoo, että epäilty rikos tapahtui viime heinäkuussa.

Samu Haber
Samu Haber
Jens Kalaene / AOP

Sunrise Avenue -yhtyeen johtohahmoa, muusikko Samu Haberia syytetään huumausainerikoksesta, kertoo Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Lehti kertoo, että se on saanut asiasta vahvistuksen Helsingin käräjäoikeudesta. Haber kiistää syyllistyneensä mihinkään.

– En ole siis syyllistynyt mihinkään rikokseen, ja se tulee selviämään tämän oikeusprosessin aikana, Haber sanoo Iltalehdelle.

Syyttäjä kertoo STT:lle, että epäilty rikos tapahtui viime heinäkuussa. Ilta-Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan tarkempi aika ja paikka on Turussa 6.–7. heinäkuuta.

Tuolloin kaupungissa on ollut Ruisrock-festivaali, jossa Haber on kertonut sosiaalisessa mediassa vierailleensa.

View this post on Instagram

(English below) Sain tänään tietooni, että minua epäillään huumausainerikoksesta. En ole sellaiseen syyllistynyt. Olin kesällä 2019 eräillä jatkoilla ja myönnän siellä käyttäneeni vähäisen määrän huumausaineita, joita minulle ilmaiseksi tarjottiin. En siis edes ostanut mitään. Olen kertonut tämän myös poliisille viime vuonna. Huumeiden käyttö on rike ja se on väärin. Siitä kuuluukin saada sakkorangaistus. Oikeudessa nyt käsiteltävän suuremman vyyhdin kanssa, johon nimeni on liitetty, minulla ei ole mitään tekemistä. Olen ollut todella typerä ja huumeiden käyttöä ei voi mitenkään puolustella. Otan tästä opikseni. Pyydän anteeksi käytöstäni läheisiltäni, bändiltä ja yhteistyökumppaneiltani sekä kaikilta, jotka mahdollisesti pitävät minua jonkinlaisena esikuvanaan.  Asiaa tullaan puimaan oikeudessa kevään aikana, joten en tule kommentoimaan asiaa tässä vaiheessa tämän enempää. 🇬🇧 It came to my attention today that I am suspected of a drug offence and this will be brought to court later this year in Finland. In summer 2019, I attended an after party and I admit having a small dose of drugs there, offered to me for free. Doing drugs is a crime and it’s wrong. Imposing a penalty for that is absolutely right. I’ve been really stupid and there are no excuses. I will learn from this. I apologise my behaviour to my beloved ones, the band, partners and everyone who might think of me as some sort of a role model.

A post shared by Samu "Hapa" Haber 🦊 (@hapahaber) on

Haber myöntää "vähäisen käytön"

Haber kommentoi asiaa myöhemmin torstaina Instagram-päivityksessään.

– Olin kesällä 2019 eräillä jatkoilla ja myönnän siellä käyttäneeni vähäisen määrän huumausaineita, joita minulle ilmaiseksi tarjottiin, Haber kirjoittaa.

Haber pyytää käytöstään anteeksi läheisiltään, yhtyeeltä, yhteistyökumppaneilta ja faneilta.

– Olen ollut todella typerä ja huumeiden käyttöä ei voi mitenkään puolustella. Otan tästä opikseni.

Muokattu 16.1.2020 kello 18.03: Lisätty tieto, että Haber myöntää huumeiden käytön Instagramissa. Otsikkoa muutettu.