1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Onnettomuustutkintakeskus

Otkesilta lisätietoja Helsinki-Vantaan lentoaseman onnettomuudesta – tutkinta kestää puoli vuotta

Matkustamohenkilökunnan jäsen putosi maanantaina koneen ja portaiden välisestä aukosta ja loukkaantui.

Finnairin Airbus A320-kone Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kuva: Markku Ojala / AOP

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoi tänään lisätietoja Helsinki–Vantaan lentoasemalla maanantaina sattuneesta onnettomuudesta, jossa matkustamohenkilökunnan jäsen putosi Airbus A320-lentokoneen takaovesta ja loukkaantui.

Otkesin mukaan onnettomuus sattui, kun lentokone oli lennon jälkeen pysäköitynä ulkoriviin. Matkustajat olivat poistuneet turvallisesti portaita pitkin bussiin.

Tämän jälkeen porrasauto oli peruuttanut jonkin verran irti koneesta, mutta oli kuitenkin vielä hyvin lähellä lentokonetta.

– Takaovi suljettiin matkustajien poistuttua ja avattiin uudelleen pian sulkemisen jälkeen. Oven avannut matkustamohenkilökunnan jäsen putosi koneen ja portaiden välisestä aukosta maahan ja loukkaantui, tutkinnanjohtaja Janne Kotiranta kertoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Kyseessä oli Finnairin lento aamulla Oulusta Helsinkiin. Otkes tutkii onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä.

– Tutkinnan tavoitteena on löytää suositukset, joiden avulla vastaavat onnettomuudet voidaan välttää, toteaa Oteksin johtaja, professori Veli-Pekka Nurmi.

Nurmi arvioi, että tutkinta valmistuu runsaan puolen vuoden kuluttua.

Lue aiheesta lisää:

Otkes: Helsinki-Vantaan lentokentällä sattui vakava vaaratilanne – työntekijä putosi parkissa olleesta Finnairin Airbus-lentokoneesta